02 February 2015

Perkembangan Nur Ain Haziqah Sebulan



Assalamu'alaikum, hai
Dah sebulan lebih dah umur Nur Ain Haziqah. Baru ada idea mak dia nak update pasal Nur Ain. Nak kata sibuk tak jugak. Tapi... Sibuk melayan karenah Nur Ain yang memanjang mintak di dukung sebenarnya. Dah puas didukung... Then, tidur... Baru ada masa aku pulak nak pump susu. Nasib baik pump susu jenis elektrik. Kalau pump guna tangan. Mak aiii... Alamat tak kerjalah jawabnya.


Check sebulan haritu... Berat Nur Ain dah mencecah 3.95kg. Alhamdulillah... Muka pun nampak sedikit tembam. Apalagi... Alia asyik nak mencium je kerjanya. Hubby pun sama. 

Sekarang ni... Nur Ain dah reti senyum dan selalu membulatkan mulutnya seperti ingin bercakap. Sangat aktif dan tak mau berjauhan. Asyik merengek je kerjanya. Dahla siang tak berapa nak tidur. Mintak didukung. Tapi... Bagusnya dia... Malam tidur seperti orang dewasa. Kalau kita tak bangun selang 2 jam menyusukan dia... Memang tak menyusu. Aku pulak... Kekadang dah penat. Ada jugak tak terbangun. Sudahnya... Ain bagi signal melalak kat aku. Haha... Sabo jelah.

Semoga Ain membesar dengan sihat dan cergas seperti kakaknya... Alia :)


1 comment:

  1. Ohh kejap he ain dah sebulan kan..tembam pipinya..geram je tgok

    ReplyDelete