08 January 2015

Cara Mudah Atasi Nipple Crack Atau Luka



Assalamu'akaikum, hai
First thing first... Belum terlambat kan aku nak ucapkan selamat tahun baru. Hehe... Dah 8 hari tahun 2015 berlalu, aku lansung tak update pun blog... Biasalah dalam pantang. Macam-macam hal akan kita lalui... Tapi serius... Menunggu habis pantang... Memang membosankan. Tapi... Lupakan pasal tu yer.

Bila dah bosan... Alia dan Ain pulak tidur. Sekali-sekala aku logon jugak fb... Baca status kawan-kawan. Haha... Banyak benau komen orang ramai pasal Hanis Zalikha kena lamar dengan  Hairul Hazreen. Tak tengok pun malam tu. No komen ok... 

Tak kurang jugak yang mengajukan soalan seperti berikut. 


Kalau ikutkan pengalaman 2 kali melahirkan anak dan menyusukan bayi secara directly... Memang ada masa puting susu akan luka. Cara atau petua mudah mak aku bagi untuk atasi luka pada puting susu... Just sapukan susu badan pada bahagian yang crack... Insya Allah, dengan izin Allah... Tak lama akan baik. Seriously... Aku just guna petua tu saja sepanjang menyusukan anak dua orang. So far, setakat ni ok je... Takde pulun nak sibuk carik cream bagai. Haha...


3 comments:

  1. Ptua yg bguna..bleh la hana aplikasi nnt :-)

    ReplyDelete
  2. bagus petua ni tuk ibu2 yg menyusukan anak ni...

    selamat tahun baru fiza...lama x terjah ke sini..

    ReplyDelete
  3. betul fiza,mmg susu ibu jugak cream terbaik untuk luka puting.muni pun buat petua yg sama..:)

    btw selamat tahun baru n selamat menjalani tempoh berpantang dengan baik..

    ReplyDelete