Assalamu'alaikum, hai ♥ Pejam celik... Pejam celik, rupanya aku tengah menunggu hari dan masa untuk bersalin. Nurse dah sur...

Persediaan Barang Keperluan Bersalin Untuk Dibawa Ke Hospital

/
4 Comments


Assalamu'alaikum, hai


Pejam celik... Pejam celik, rupanya aku tengah menunggu hari dan masa untuk bersalin. Nurse dah suruh sediakan keperluan bersalin dah pun... Alhamdulillah, last week semua dah aku siapkan. 

Tinggal... Keluar je tanda-tanda bersalin, ambik beg terus jalan. 1 beg pakaian dan 1 bakul makanan je pun. Tak banyak. Persediaan barang bersalin aku sama je seperti masa aku melahirkan Alia 2 tahun 8 bulan yang lepas. Tak banyak beza.

Lagipun, rumah mak kat kampung dekat je dengan hospital. Lalu shortcut... Tak sampai 20 minit, dah sampai ke hospital. Tak perlu ambik masa berejam-rejam. Hehe...

Alhamdulillah... Berpantang kali ni pun, sepenuhnya mak aku sendiri yang akan jaga. Bukan tak nak berpantang di rumah mak mertua. Tapi... Lebih selesa rasanya bila dijaga oleh mak sendiri. Betul tak?




ARTIKEL LAIN DI SINI

4 comments:

  1. semoga selamat waktu melahirkan nanti, dipermudahkan segalanya :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ann Ishak : Amin... Terima kasih atas doanya Ann. Semoga semuanya dipermudahkan :)

      Delete
  2. waa..nk bsalin dah.
    xsbr nk tgk baby fiza, hehe.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ulul Hana : Hehe... Insya Allah, nanti Fiza share gambar baby Fiza yer :). Jaga kandungan Ulul Hana jugak tau...

      Delete