Assalamu'alaikum, hai ♥ Sejak masuk trimester ketiga ni... Aku jadi malas nak update blog guna laptop. Aku lebih banyak update bl...

Berapa Kali Caj Handphone Dalam Sehari?

/
2 Comments


Assalamu'alaikum, hai
Sejak masuk trimester ketiga ni... Aku jadi malas nak update blog guna laptop. Aku lebih banyak update blog guna handphone. Yelah... Kalau guna laptop, kena duduk di kerusi... Lagipun, bukan kejap. Nak blogwalking lah... Nak cari idealah. Confirm! Sakit pinggang. 

Tapi, kalau guna smartphone... Pendek kata, time berak pun boleh update blog. Hehe... Itu perumpamaan saja ok... Di mana menunjukkan betapa senangnya nak update blog menggunakan smartphone. Baring sambil update blog pun boleh...


Sumber gambar daripada google image

Namun, satu persoalan akan timbul... Iaitu sejauh mana ketahanan bateri handphone apabila digunakan untuk meng'update blog. Berapa kali handphone nak kena caj yer?

Kalau aku... Belah malam sekali charge, belah siang pun sekali. Benda lain macam facebook aku tak login... Dan purata entri aku dapat update dalam satu hari adalah dua atau tiga entri... If tak update blog... Bateri handphone aku boleh bertahan sampai 2 hari. Alhamdulillah :)




ARTIKEL LAIN DI SINI

2 comments:

  1. Hana stakat ni cas fon sehari skali je..2 pun byk abis bateri sbb main game, hehe.

    ReplyDelete
  2. namanya smartphone mmg tak tahan battery..lg2 klu on9..muni hp cap ayam so far klu cik pia tak ligat main ringtone bley tahan almost seminggu baterinya.hehe

    ReplyDelete