Assalamu'alaikum, hai ♥ Akhirnya niat nak beli powerbank di lazada.com.my tercapai jugak. Pada mulanya nak beli yang jenama penan...

Penang vs Universal Dual-Port 20000mAh Power Bank?

/
2 Comments


Assalamu'alaikum, hai
Akhirnya niat nak beli powerbank di lazada.com.my tercapai jugak. Pada mulanya nak beli yang jenama penang. Tapi... Tetiba tertarik dengan powerbank Universal Dual-port yang 20000mAh... Harga asal before sales... RM399. Tapi dah offer sampai harga RM35. Apalagi... Aku terus jatuh cinta. Haha...

Sumber gambar daripada google images
Alhamdulillah... Last week. Isnin beli. Rabu petang... Dah dapat. Service yang cepat. Hehe. Puas hatilah kan. Aku try charge powerbank dari pukul 10 pagi gitu la... Sampai 5 petang di office, still tak full. Sampai rumah... Jam 6 petang gitu... Sambung balik charge... Sampailah 4 lebih pagi. Baru full. Then... Try charge note 1 aku. Wah! Bateri still tak luak. Charge pun cepat kalau nak dibandingkan pineng. Ni kawan kata yer... Powerbank pineng ambik masa 2 hari tau nak penuhkan bateri. Lama betul... Tapi, betul atau tidak. Itu pendapat kawan aku yang dah memiliki powerbank jenama pineng. Tapi bestnya powerbank pineng... Dia ada charger. Kalau powerbank universal dual-port 20000mAh dia takde. Yang ada pun kabel.

Tak kisahlah... Janji boleh guna. Harap-harap powerbank kali ni lebih tahan lama daripada powerbank jenama lepow moonstone yang aku guna before ni...




ARTIKEL LAIN DI SINI

2 comments:

  1. Zura punye power bank 2 dh rosak.. Semua Husband yg rosakkan.. hehehe.. nampaknye kena beli utk ganti. nanti travel jauh2 x de lah risau bateri habes kan~

    ReplyDelete
  2. setakat ni masih dengan powerbank samsung... puas hati gunanya..

    - Mia Liana -

    ReplyDelete