Assalamu'alaikum, hai ♥ Weekend ni, semua staf akan ke Santubong resort, Kuching untuk mengikuti program pengukuhan pasukan. Dal...

Apakan Daya

/
1 Comments


Assalamu'alaikum, hai
Weekend ni, semua staf akan ke Santubong resort, Kuching untuk mengikuti program pengukuhan pasukan. Dalam erti kata lain... Ia lebih kepada program pembinaan karektor. Cumanya... 5 orang staf  sahaja yang tak akan ikut... Di atas sebab-sebab tertentu termasuklah aku.


Sumber gambar daripada google image
Actually, aku suka ikut program sebegitu sebab before ni pun masa jadi jurulatih modul pembinaan karektor di bawah Jabatan Latihan Khidmat Negara... Selalu jugak attend kursus pembinaan karektor. Cuma... Apakan daya... Sekarang ni aku dah sarat... Nak jalan jauh macam dah tak larat dah... Nak-nak jalan menuju ke destinasi dari office ke Santubong, Kuching yang tak rata... Beralun sana, beralun sini. Huhu... Sakit tau... Terhentak-hentak dalam van. Ulang-alik hari-hari pergi kerja pun aku dah tak larat. Inikan pulak perjalanan yang ambik masa berejam-rejam. Nanti... Tak pasal-pasal... Bukan ikut program karektor building, tapi 'kamboh' dengan aku nak terberanak. Haha...

Takpelah... Nak buat macam mana. Takde rezeki nak join. Walaupun pada hakikatnya... Hati kata nak ikut kan... Redha jelah... Lagipun, aku tak nak ambik risiko. 




ARTIKEL LAIN DI SINI

1 comment:

  1. keadaan tak mengizinkan fiza.maybe nextime boleh join..belum ada rezeki lagi..:)

    ReplyDelete