Assalamu'alaikum, hai... Semalam  8 Oktober 2014 , seperti pernah aku kata dalam entri sebelumnya di sini ... Aku ada temujanji d...

Keputusan Selepas Jumpa Doktor

/
6 Comments


Assalamu'alaikum, hai...
Semalam 8 Oktober 2014, seperti pernah aku kata dalam entri sebelumnya di sini... Aku ada temujanji dengan doktor untuk scanning dan jugak disebabkan kenaikan berat badan yang mendadak.

Seperti biasa... Jam 3 petang aku akan mintak pelepasan dengan tuan pengarah. Alhamdulillah... Pengarah seorang yang amat memahami. Tanpa banyak persoalan. Permohonan aku diluluskan. Cuma... Perlu tunjukkan surat temujanji jelah.

Alhamdulillah... Rezeki aku jugak. Belum pun panas duduk. Tak sampai 5 minit. Giliran aku dipanggil. Dup dap dup dap... Jantungku berdegup. Yelah! Asyik fikir pasal minum air gula je this week tau... Gara-gara berat badan naik mendadak.Masuk je. Doktor terus tanya khabar dan suruh baring. Nak scanning katanya. Time scanning tu sempat jugak aku berborak dengan doktor tanya pasal baby.

Aku tanyalah... Baby sihat ke tidak. Normal ke tidak. Then... Last aku tanya. Pasal gender. Huhu. Doktor senyum... Then bagitau baby girl. Aku tergelak. Terus doktor tu kata kat aku... "Awak memang nak baby girl ek?"... Takdelah jugak. Lelaki ke perempuan ke... Janji baby sihat. Terus doktor tu mengiakan apa yang aku katakan.

Doktor tu pompuan jugak. So, bestlah sembang tanya itu dan ini. Pasal berat pulak... Doktor tak cakap apa pun. Maybe berat baby stabil kot. Tu yang dia tak sentuh pasal berat badan kot. Apa yang aku tengok... Tertulis dalam kad... Kalau sekali lagi berat naik. Kemungkinan minum air gula tu ada... Maybe doktor tengok result scanning kot. Tu yang dia tak cakap pun pasal berat badan aku. Alhamdulillah... Terselamat daripada minum air gula... Hehe...

Oh! ya, kalau diikutkan result scanning... Minggu ni aku dah masuk 28 minggu. 7 bulan dah usia baby di dalam kandunganku. Patutlah... Perut dah start berombak. Haha... Sampai member office pun suka usap perut aku. Ada tu... Yang belum ada baby... Siap tanya, apa baby buat dalam perut. Haha... Sampai gitu sekali dorang tanya.




ARTIKEL LAIN DI SINI

6 comments:

  1. nasib baik xkna mnum air gula...hehe.xsbrnya nk rs prut brombak 2:)

    ReplyDelete
  2. moga dipermudahkan semuanya fiza..

    ReplyDelete
  3. Alhamdulillah kan Fiza tak perlu minum air gula... huhu.. ada kawan Aliya nak main masak2 nti... hihi

    ReplyDelete
  4. akakkk preggy lg eh...congratz..haha sori lambat say congratz...hope mommy n baby sehat ye!! rindu akak !!

    ReplyDelete
  5. baby girl lagi ye fiza..ada la kakak geng..betul jugak yg penting baby sihat..hujung taun ni pun muni bakal terima sorang lagi anak sedara girl,Insyaallah ada la afia geng

    ReplyDelete
  6. Alhamdulillah.. moga bb dan ibu sentiasa sihat. tak lama dh yer.. sekejap jer masa berjalan kan~

    ReplyDelete