Assalamu'alaikum, hai ♥ Actually... 9 Oktober 2014, aku dah start disuruh mengira pergerakan bayi dalam kandungan   oleh nurse. B...

Bayi tak bergerak dalam kandungan

/
3 Comments


Assalamu'alaikum, hai
Actually... 9 Oktober 2014, aku dah start disuruh mengira pergerakan bayi dalam kandungan oleh nurse. Bila kita bekerja... Semestinya, ada masa kita tak perasan pun baby bergerak. Apa yang perlu dilakukan... Kalau baby tak bergerak?

Sumber gambar daripada google image

Pengalaman mengandungkan Alia dulu membuatkan aku tak risau... Sebab, pesan mak kalau baby tak bergerak... Try bawak baring. Insya Allah... Kita akan rasa gelombang pergerakannya. Dan... Itulah yang aku amalkan. 

Tapi... Kalau tak jugak bergerak sampai ke malam. Saranan aku... Cepat-cepatlah buat pemeriksaan dengan doktor. Takut pulak berlaku benda lain. Ye tak?

Duatiga hari lepas... Kat office sibuk dengan beberapa event. Maybe, disebabkan penat... Baby lansung tak bergerak sampai jam 3 gitu. Apalagi... Waktu asar... Aku ambik kesempatan baring sekejap di surau office. Alhamdulillah... Bila dah dibelai dan dipujuk akhirnya baby bergerak dengan aktif. Fuh! Lega rasanya... Bila baby bergerak. Kalau tak mesti risaukan...




ARTIKEL LAIN DI SINI

3 comments:

  1. kan, risaunya la hai jika baby tak bergerak ni...

    ReplyDelete
  2. Kalo zura dh cuak dah. sebab masa peknen 2 anak semua aktif bergerak.. kadang sampai x terkira dh pergerakan bb sbb bb memang aktif. hehehe

    Semoga Fiza dan bb sentiasa sihat k~

    ReplyDelete
  3. mmg klu kita aktif kadang tak perasan baby gerak..apalgi klu dalam perut tu baby girl,slow motion je geraknya..klu baby boy aktif sikit..pengalaman muni la..:)

    ReplyDelete