Assalamu'alaikum, hai... Even ramai yang dah balik raya, tapi still ada yang masuk kerja. Dahla satu hari kat luar hujan. Nak kel...

Mengidam Mee Jawa

/
8 Comments


Assalamu'alaikum, hai...
Even ramai yang dah balik raya, tapi still ada yang masuk kerja. Dahla satu hari kat luar hujan. Nak keluar pun malas dan tetiba terlintas di fikiran nak makan mee jawa. Lamanya tak makan. Huhu...


Apalagi... Ada member yang keluar. So, aku mintak tolong tapaukan. Alhamdulillah... Habis satu pinggan aku makan. Makan di pantri office je pun... Bertemankan mak buyong sorang lagi... Member aku. Baru 4 bulan usia kandungannya. Harga satu pinggan RM4.00 je. Biasa di area Betong, kalau nak carik menu sedap... Kitorang makan di JR Cafe ataupun pasar lama Betong. Kat situ je murah dan sedap. Memang berbaloilah. Bak kata kawan aku... Confirm! licin kalau makan kat situ. Haha...



ARTIKEL LAIN DI SINI

8 comments:

  1. Replies
    1. CXopportunities : kan... Memang sedap :)

      Delete
  2. jujur belum pernah makan mee jawa, nak kena cuba juga ni...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Farah Waheda Wahid : Ye ke Farah tak pernah makan mee jawa.

      Hehe... Fiza pun dulu memang tak minat mee jawa. Sekali try... Terus suka :)

      Delete
  3. Eh... baru semalam berborak ng jiran pasal makan2 ni, almaklumlah lain tempat, lain panggilnya.. kalau di kedah, mee jawa ni dipanggil sbg mee rebus... dah lama tak buat mee rebus nih. Pas raya ni ble la buat... hihhi...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kakngahsihat : oh! Kat kedah panggil 'mee rebus' ek. Wah ilmu baru ni. Thanks yer sudi singgah di sini :)

      Delete
  4. Macam sedap je..ok la RM 4. Madih murah...tp tak pernah makan mee jawa..mungkin lain pagilannya

    ReplyDelete
  5. sedapnye nampak mee jawa ni tb2 plk perut berbunyi mntak di isi..hehe

    ReplyDelete