Back to Top

09 September 2014

Dah Scan Kandungan Ke?



Assalamu'alaikum, hai...
Alhamdulillah di atas peluang dan ruang yang ada untuk aku terus bercerita dan berkongsi cerita di sini. Cerita ibu mengandung tak habis lagi. Kali ni pulak nak cerita pasal scanning. Ramai yang dah tanya... Dah scan ke belum. Termasuklah rakan sekerja aku. Apa yang mampu aku kata... Nanti tunggu 7 bulan ke atas. Insya Allah... Aku akan scan. Hehe...

Gambar dari google image
Dulu... Time Alia... Aku buat gitu. Doktor kat private hospital kata... Elok buat imbasan time kandungan dah cecah 7 bulan ke atas. Insya Allah... Dah boleh nampak dah jantinanya. Namun... Sejauh mana kebenaran result scanning hanya Allah saja yang maha mengetahui. Bukan nak kata apa... Kekadang, ada orang scan... Perempuan. Sekali keluar... Lelaki dan begitu jugak sebaliknya.

Masa pregnant Alia dulu... Aku siap ada instinct yang baby dalam kandunganku adalah baby girl. Tapi kali ni... Aku lansung takde instinct. Tapi takpelah. Girl or boy... Aku tetap redha... Yang penting baby lahir dengan selamat dan sihat. Itu lebih penting bagi aku kan. Hehe...


3 comments:

  1. betul tu asal sihat selamat tu yg penting..biar suspen sikit kan..tak scan pun takpe..tggu je baby deliver

    ReplyDelete
    Replies
    1. Puan Kutu : Kan... Kalau tak scan mesti akan tertanya-tanya. Best jugak... Biar suspen sikit. Hehe...

      Delete
  2. betul tu Fiza.. Asalkan Mama dan anak sihat dan selamat.
    jaga diri yer~

    ReplyDelete