Back to Top

21 July 2014

Gelagat Anak Di Bulan Puasa



Assalamu’alaikum, hai…
Alhamdulillah… Bersua kembali pagi ni dengan cerita dan mood yang baru. Pada yang dah start bercuti tu… Selamat bercuti aku ucapkan. Huhu… Aku still kerja lagi this week. Cuti pun entah diluluskan ke tidak. Whuahaaa… Beberapa hari lepas dapat duit bonus kan bagi penjawat awam right… Mesti ada yang dah shopping raya. Betul tak?

Stop dulu bab cuti dan shopping ok... Malas nak pikir. Hehe… Tetiba nak update pulak pasal si Alia. Alia bila start je time memasak untuk berbuka. Mulalah dia rajin nak menolong… Tolong kacau je tu. Tension nenek dia kena kacau. O… Tedah!


Paling tak best bila nak tumbuk bawang guna lesung batu. Siap! Dia pun nak jugak… Nasib baik ada lesung kayu yang mak aku buat perhiasan. Sabar jelah… Nak tak nak yang tuk jugak jadi mangsa. Lepas tu… Bukan dia mau ketuk lesung tu kosong. Nak jugak mintak bawang… nak tumbuk macam kita buat. Bila dah dapat… Senyum lebar sampai ke pipi… 


5 comments:

  1. Luth kt rumh pn sama.. suka sgt lesung.. uh..lesung batu plk tu.

    ReplyDelete
  2. jaga2 alia, jangan sampai terpercik masuk dalam mata air bawang tu, karang pedih...hik hik hik...

    wah ada yang dah mula cuti ke... sakan raya giteww... he he he...

    ReplyDelete
  3. Amboi rajin anak dara tolong nenek.comel betul alia dengan batu lesung.hehe

    ReplyDelete
  4. Asslmkm kak.. Ala, nama pun ank dara kn, msti la rjin tlng kt dpur.. Hihi

    ReplyDelete
  5. hehehe...senang la fiza nanti...ada pembantu..hehehe

    noe nak ucapkan Selamat Menyambut Hari Lebaran buat Fiza sekeluarga...semoga bergembira bersama keluarga dan maaf zahir batin.

    ReplyDelete