Back to Top

01 June 2014

Pengalaman Mengandung Kali Ke-2



Assalamu'alaikum, hai...
Tak tahu nak mula dari mana. Namun, aku bersyukur... Setelah Alia berusia 2 tahun 3 bulan... Akhirnya aku disahkan sekali lagi hamil untuk kali kedua.

Untuk kali ni... Takde masalah sangat. Before checkup, seharusnya bertanya kepada yang arif tentang apa keperluan untuk daftar mengandung seterusnya. Rupanya... Buku merah masa first baby pun nak kena bawak. Nasib baik aku masih simpan lagi. 

Sumber daripada google image

Akhirnya 26 Mei 2014, sahlah aku hamil untuk kali kedua. Usia kandungan pun dah berusia 9 minggu. Huhu... Cepatnya masa berlalu. Untuk kali ni takde alahan sangat. Kekadang je rasa mual. Paling tak best... Dah tiga minggu dah... Aku tak suka makan ayam. Tengok ayam... Mesti nak termuntah. Dulu... Masa mengandungkan Alia, aku tak makan benda-benda masam. Tapi kali ni... Hari-hari cari asam. Haha... Adakah itu petanda dapat baby boy. Kongsilah dengan fizah pada yang dah berpengalaman mengandungkan baby boy. Hehe...


4 comments:

  1. ramai yg kta kemungkinan dpt baby boy tu tinggi tu fiza klu suka benda masam,Insyaallah Alia boleh punya dpt adik boy.hehe..ameen

    pengalaman muni pregnant,dua2 pun tak suka benda masam

    ReplyDelete
  2. ramai kata kemungkinan nk dpt bby boy tu tinggi klu suka benda masam,.Insyaallah adik alia nti boy..ameen

    pengalaman muni dua2 pun tak suka benda masam.hehe

    ReplyDelete
  3. sy ni masam pun suka, manis pun suka.. hihi.. bila discan bby xnk tunjuk gnder..

    ReplyDelete