Assalamu'alaikum, hai... Minggu ni dah masuk minggu ke-12 kandungan ku. Mean dah 3 bulan usia baby di dalam perutku. Perut pun ...

Minggu Ke-12 Kehamilan

/
5 Comments


Assalamu'alaikum, hai...

Minggu ni dah masuk minggu ke-12 kandunganku. Mean dah 3 bulan usia baby di dalam perutku. Perut pun dah mulai nampak. Nampak gayanya... kena pakai baju longgarlah lepas ni. Hehe...

Alhamdulillah... Kesihatan pun dah semakin baik. Cuma, aku still tak boleh nak makan ayam. Semalam... Try beli ayam goreng di Sugarbun. Lansung tak boleh nak hadap. Kenapa yer?

Sekarang ni... Aku hanya lebih banyak makan buah dari nasi. Sama seperti mengandungkan Alia dulu. Alhamdulillah... Morning sickness takdelah sangat. Kalau nak diingatkan masa mengandungkan Alia dulu. Subhanallah... Lansung tak boleh nak bangun dari baring. Bangun je... Confirm akan muntah. 

Dah masuk bulan ke-3 ni... Mengidam tu takdelah sangat. Boleh layan lagi. Cuma... Sekarang ni, teringin nak makan buah dabai. Nasib baik sekarang ni musim pokok dabai berbuah. Maknanya sempatlah aku makan nantinya. Insya Allah :)

Pasal kandungan pulak, ada jugak rasa macam kena dicucuk. Tapi, tak pastilah... Samaada itu pergerakan bayi atau angin. Hehe... Tapi menurut apa yang aku baca di babycenter Jika abdomen terasa kena cucuk... Itu bermakna fetus sedang mengeliat-ngeliat. Oh ya... 

Biasanya... Masa mengandungkan Alia dulu... Dah cecah 5 bulan, baru aku merasa pergerakan Alia. Gembiranya pada waktu itu... Hanya Allah sahaja yang tahu.

Dah lama tak update. Nak blogwalking lagilah... sangat-sangat malas. Kalau ada pun... Aku singgah untuk baca entri je. Komennya tidak. Hehe. Pada yang sudi singgah terima kasih yer. Insya Allah, ada masa... Akan dibalas kunjungannya yer.

Di saat entri ini dipaparkan... Aku baru je lepas makan dengan rakan sekerja. Kebetulan rajin. Tu yang update.

Ok... Bye!

Wassalam...



ARTIKEL LAIN DI SINI

5 comments:

  1. lama tak singgah blog fiza...oh preggy yer...Alhamdulillah, rezeki, tahniah fiza, farah tumpang happy untuk fiza...

    ReplyDelete
  2. Buah dabai?..buah apa tu..?hehe.tak pernah dengar..:)apa rasanya buah tu Fiza..

    ReplyDelete
  3. as'salam.
    saly follow sini ya..sama la sy prgnant jg 5 bln lebih.mggu ke 22 ni br rasa bby gerak2..mmg lmbat.kn biasa 4 bln dh bole rasa..:)

    ReplyDelete
  4. first time tengok n dengar buah dabai...

    moga fiza sihat sepanjang pregnant k..

    ReplyDelete
  5. semoga sihat selalu kak.. :)

    sy 5bln bru rasa pergerakan bby..

    ReplyDelete