Back to Top

04 March 2014

Melapor Diri Masuk Kerja



Assalamu'alaikum, hai...
Bila ditolak tambah darab... Masuk hari ni... Dah 2 hari aku tak updated blog. Rindunya nak berkongsi cerita. Alhamdulillah... 3 Mac aku selamat melapor diri di Politeknik Metro, Betong. 


Dan... Masuk hari ni... Dah dua hari Alia dijaga oleh adik aku. First day haritu... Allah saja yang tahu... Betapa beratnya aku nak tinggalkan Alia. Padahal adik sendiri yang jaga. Yelah... Dua tahun aku sendiri yang jaga dia... Sekali pun tak pernah berenggang... Bagi makan dan menyusu. Tetiba... Duatiga harini... Tugas itu diambik alih oleh adikku.

Walaupun hati di rumah teringatkan Alia. Kerja tetap kerja. Semalam bila balik kerja... Rasa hiba mula menyelubungi aku bila melihat Alia tetiba menuju ke arah aku dan memeluk aku semahu mahunya... Seperti tak jumpa 100 tahun. Huhu... O... Tedah! Bak kata orang Sarawak. Lepas tu... Langsung tak nak lepas dah...

Adik kata sepanjang ketiadaan aku. Ada jugak dia carik aku. Tapi... Takdela meragam. Good girl... Maybe sebab aku selalu berpesan kot... That why dia tak mencari... Seperti dia mengerti akan pesananku. Alhamdulillah...


8 comments:

  1. Alah bisa tegar biasa kak fiza. Nk start tu mmg benda plg susah.bertabahla ye :)

    ReplyDelete
  2. Selamat bekerja Fiza..
    Good girl Aliya..InsyaAllah dia akan baik2 ja.. dulu sy pun rasa mcm tu masa mula nak tinggalkan anak gi keja, skrg perasaan tu dah ok skit..

    ReplyDelete
  3. salam kenal dan follow
    torascool(dot)blogspot(dot)com

    ReplyDelete
  4. alahaiii.. cian~
    InsyaAllah.. lama2 nanti dia akan biasa..:)

    ReplyDelete
  5. tabahkan hati fiza,lucky fiza dpt anak yg baik macam alia..gud luck ye dengan kerja yg baru disandang.selamat membiasakan diri dengan rutin baru.:)

    ReplyDelete
  6. Selamat kembali bekerja. Alhamdulillah alia tak meragam yer.

    ReplyDelete
  7. Alia anak yg baik, maybe dia mengerti kot ibunya pergi kerja

    ReplyDelete
  8. mula2 mmg macam tu Fiza..lama2 insyaAllah...nanti Fiza biasa la

    ReplyDelete