Back to Top

08 February 2014

Buku Teks Digital?



Assalamu'alaikum,hai...
Dunia semakin maju. Seiring dengan kemajuan... Pendidikan pun semakin canggih. Tengok tak berita semalam di tv3. Menurut berita tv3... Tahun 2025 nanti... Akan wujud buku teks digital untuk para pelajar.

Masa tu nanti... Budak dah tak bawak beg berat dengan buku teks dah. Tapi berlenggang bawak ipad je ke sekolah. Boleh imagine tak... Betapa mudahnya proses pembelajaran budak-budak masa tu. Untungla... Mereka-mereka yang bersekolah time tu kan... Semua boleh akses di internet. Dah macam budak 'U' je aku tengok. Tapi still guru yang akan menjadi guideline untuk akses buku teks digital tersebut.

Bunyi macam menarik kan... Belajar secara interaktif tu. Dengan ilustrasi menarik... Confirm! Menyeronokkan kan... Aku pulak yang teruja mendengar haish... Apa taknya, canggih tu ^_<.

Diharap dengan kemajuan tersebut ia akan menyenangkan... Bukan sebaliknya. Ye tak?


2 comments:

  1. wahh tentu hebat sekali.. kalau digital

    Luangkan sedikit masa untuk vote blog acik yang tercalon bagi favorite lifestyle blog Cara vote di sini

    ReplyDelete
  2. betol.. mudah2an akan memudahkan pelajar dan guru juga~

    ReplyDelete