Assalamu'alaikum, hai... Selagi Alia tak tidur, jangan harapla nak membaca buku, majalah atau news. Pantang sungguh tengok kita p...

Suka Menyibuk!

/
10 Comments


Assalamu'alaikum, hai...
Selagi Alia tak tidur, jangan harapla nak membaca buku, majalah atau news. Pantang sungguh tengok kita pegang segala benda. Mesti dia nak jugak. Suka sangat nak menyibuk. Kalau tak bagi... Siaplah dia buat aksi muka kesian. Kalau tak pun menangis... Sudahnya terbantut pulak nafsu aku nak membaca. Sabar jelah... Dengan karenah budak kecik sorang ni. 


Bila kita tanya ' Alia nak adik tak?'... Laju-laju mulut dia menyahut kata takmo... Takmo. Haha... Macam manalah nanti... Kalau ada rezeki dapat adik. Adakah dia cemburu dengan adiknya? atau seorang kakak yang penyayang.

Macam adik aku dulu... Masa nak dapat second baby... First boy. Second pun boy... Abangnya sangat cemburu pada mulanya. Dalam seminggu jugaklah dia buat perangai. Sampai nak pukul adiknya lah. Nak cium... Takde makna... Lansung tak nak. Tapi sekarang... Kemain sayang lagi. Sabar jelah... Cerita menyibuk... Berakhir dengan cerita cemburu pulak yer. Hehe...

Oh ya... Ada tak pengalaman adik cemburu dengan kakak atau abang ke? Ke kakak atau abang cemburukan adik? Ada tak?




ARTIKEL LAIN DI SINI

10 comments:

  1. si comel dok menyebuk kacau mama baca majalah ea ololo cutenya dia :)
    salam perkenalan dari akak :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Roha : Salam kenal akak. Terima kasih yer kerana sudi singgah di sini :)

      Delete
  2. Cemburu sayang kot..kejap je cemburunya kalau bdk2. Lek ye Alia. Nnt kalau dah ada adik boleh main masak2 selalu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Chot : harap-harap gitulah chot. Boleh terima adik tanpa cemburu. Hehe...

      Delete
  3. saya dulu berjarak jauh (10 tahun) dengan abg kakak, so takde langsung rasa cemburu ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ann Ishak : 10 thn... Jauh jugak jaraknya tu Ann. Mesti mak lahirkan Ann masa tu macam rasa first time dapat baby balik. Hehe...

      Delete
  4. Rajinnya Alia baca majalah :)

    Budak budak biasanya cemburu diorang tak lama kan. Ada adik sepupu puteri pun macam tu juga. Mula-mula dapat adik je cemburu, tapi sehari dua lepas tu, dah elok dah :)

    ReplyDelete
  5. Aliya nak tahu sbnrnya tu Fiza.. budak2 ni sifat ingin tahu nya tinggi..:)

    ReplyDelete
  6. statement yang last no komen. hahah alaa budak2 kan. biasalah. nt lama2 msti akan sayang punya :)

    ReplyDelete