Assalamu'alaikum, hai... Semalam dan hari ni... Wall fb aku tak putus-putus dengan cerita kangkung . Ramai members update status ...

Cerita Kangkung Tak Habis Lagi...

/
6 Comments


Assalamu'alaikum, hai...
Semalam dan hari ni... Wall fb aku tak putus-putus dengan cerita kangkung. Ramai members update status pasal kangkung. Siap buat pantun bagai pasal kangkung. First tu... Blur jugak aku. Apalagi... Nak tahu... Aku search lah kat google. But... Aku tak nak ulas pasal itu.

Kangkung turun harga ke, naik harga ke... Aku tetap tak berapa suka makan kangkung. Kalau brokoli atau tauge... Favourate nombor satu aku. Kenapa tak brokoli atau tauge je yang turun harga ek. Hehe...

Kenapa aku tak berapa suka kangkung?

First, kangkung senang nak dapat. Tepi sawah pun boleh dapat. Sebab tu... Aku selalu was-was nak beli kangkung. Lagi satu... Leceh nak masak kangkung. Kena belah batang satu-satu. Mana tahu... Dalamnya ada ulat atau lintah. Nanti tak pasal-pasal beranak pinak dalam perut. Na'uzubillah...




ARTIKEL LAIN DI SINI

6 comments:

  1. haha..mmg sejak smlm trending ttg kangkung je Fiza.. sana sini kangkung..haha..
    sy suka kangkung masak belacan. Sabah sayur ni mmg murah lah..:)

    ReplyDelete
  2. memang tergelak pasal kangkung ni..tak pasal2 kangkung jadi glemer..hahaha..tepi sawah.tepi longkang..senang nk dapat kangkung..tetapi kenapa itu yg di.......hahaha!!

    ReplyDelete
  3. sy xsuka kangkung beli, sebab daun dia panjang2..kalo kangkung kampung daun bulat2 lagi sedap..lagi2 sbb free..haha..
    ohh..kangkung..kangkung..

    ReplyDelete
  4. dulu suka gak..tp sejak en suamiselalu bawak balik dh bosan makan kankung..

    fenomena kankung skang ni.muahaha

    ReplyDelete
  5. sebab tu sebelum siang rendam dengan air garam dulu. hana fav kot kangkung. satu mangkuk besar hana boleh habiskan sorang :)

    ReplyDelete
  6. Haha itu la... ida pun sesaja jer upload gambar McD Kangkung, takde niat apa2 pun...just nak melawak jer tapi di sergah oleh seseorang "Awak tahu tak cerita sebenar di sebalik kangkung ni. Kalau tak tahu baik diam!" Aduhhhh sampai macam tu sekali hehehe

    ReplyDelete