Assalamu'alaikum, hai... Bila dah tak tahu nak update cerita apa... Mulalah aku pergi marathon kejap di dashboard aku. Tengok sec...

Bila Pena Ketandusan Idea

/
8 Comments


Assalamu'alaikum, hai...
Bila dah tak tahu nak update cerita apa... Mulalah aku pergi marathon kejap di dashboard aku. Tengok secara general apa entri yang kawan-kawan update. Biasanya... Tajuk entri yang menarik akan curi perhatian aku untuk singgah membaca... Biasalah manusia. Bila pelik dan menarik sikit, mesti perasaan nak tahu lebih tu wujud. Betul tak?

Macam-macam cerita ada... Ada yang kalut dengan anak sampai lupa nak buat susu bekal. Biasalah tugas sebagai seorang isteri... Tak menang tangan dibuatnya. Tapi... Pahala bertengkek-tengkek kalau kita ikhlas melakukannya. Perkara biasa yang tak perlu kita nak hairankan. Bukan mudah nak jadi sorang isteri dan ibu kepada anak-anak. Semuanya perlukan kesabaran yang tinggi. 

Tak cukup itu... Ada yang rajin sampai buat macam-macam resepi kek. Kek cheese meleleh la... Tapi serius. Kalau cheese cake... Aku kurang gemar sikit. Cepat muak bila makan cheese. Tak tahu kenapa. Sebab tu... Aku tak pernah lagi buat cheese cake. Percaya atau tak, kena jugak percaya. Hehe... 

Apa-apa pun yang berlaku. Malas atau tidak pada hari Isnin. Rutin harian kena jugak hadap. Semoga hari Isnin membawa banyak pahala buat kita semua ok!.

Have a nice day ^_<...




ARTIKEL LAIN DI SINI

8 comments:

  1. sy kalau takde idea tak update la...hheee... malas nak pening2 pikir...

    ReplyDelete
  2. life must go on.. walau apa sekali pun tanggungjawab isteri & ibu ni amat2 lah diperlukan dalam hidup kekeluargaan..

    Have a gud day ahead Fiza :))

    ReplyDelete
  3. zura pon kureng makan cheese cake. lagi suka coklat cake.. hehehe

    ReplyDelete
  4. kekadang bila jln2 ke blog kawan2 baru dpt idea nak menulis..hehe
    ohh! sy plak peminat tegar cheese cake Fiza..:)

    ReplyDelete
  5. haha betul tu. hana pown sama. kalau tajuk je menarik hana akan klik jugak. have a nce day kak fiza :)

    ReplyDelete
  6. Biasalah tu. Nak ber blogging pon ada pasang surutnya. Bila ada cerita, banyaklah entry nya. Cer bila dah x der idea, bersawang jer blog.

    ReplyDelete
  7. Ida lak sibuk takde masa nak bw... tp klu sekali dah bw ida akan cuba baca semua entry di blog member yang mana ida tertinggal hehe. Ida paling tak suka org tulis entry panjang2 pastu tulisan lak kecil... tapi mcm tak fiza ni kira oke lah... just simple.

    ReplyDelete