Back to Top

09 January 2014

Benarkah Petua Ini?



Assalamu'alaikum, hai...

"Bagi ibu yang baru melahirkan anak dan menginginkan anak memiliki bulu mata yang lebat, sapukan susu badan di bulu mata anak setiap hari. Insya Allah, bulu mata anak akan kelihatan melentik cantik".

Antara bait ayat petua yang duatigaempat kali jugak pernah aku baca di majalah mahupun internet. Macam bagus je... Hehe.

Adik aku pun pernah jugak bagitau pasal petua untuk melentikkan bulu mata anak ni... Kaedah pun sama. Cuma time nak sapu tu... Disertakan selawat ke atas nabi sebanyak 3 kali. Kalau betulla mujarab. Insya Allah, nanti kalau ada rezeki dapat baby lagi. Nak jugak try petua ni. Haha... Sabo jelah...

Note : Mood tengah rajin kumpul segala mak nenek petua untuk bayi.


2 comments:

  1. tak pasti plak dengan petua tu.. tapi kalau ikut logical, sebenarnya genetik dari ibubapa..

    ReplyDelete