Back to Top

04 January 2014

Bagaimana Cara Nak Print Screen Menggunakan Samsung Galaxy Note N7000?



Assalamu'alaikum, hai...
Dah ada note... Baru sekarang berkesempatan untuk berkongsi mengenainya. Tapi... Nak berkongsi cara bagaimana nak buat screen capture menggunakan note I. Pada yang tahu... Abaikan yer.


Ni kisah ajar kawan buat hari tu. Tu yang teringat nak share. Kot-kot nanti cucu cicit tak tau... Haha... Ada lagi ke jenama note masa tu. Entah! Dah ada lagi canggih kot. Mana tahu keluar pulak handphone just guna suara je... Tak perlu touch. Sapa tahu kan...

Nak print screen guna note senang je. Tajuk je panjang berjela... Tapi, kaedahnya tak sampai seminit pun dah boleh buat. Just ambik S pen note. Then... Tekan button di S pen note dan touch je screen. Senang je... Pastu automatik apa yang kita print screen keluar. Boleh view dan edit terus lagi.

Selamat mencuba! Have a nice day :)


5 comments:

  1. Best la ada note.... Teringin nak pakai tapi mahal sgt....hheee

    ReplyDelete
  2. hana tak pakai gadget nie. maybe one day. hehe

    ReplyDelete
  3. Tq sis .puas saya godek x reti capture. Tgk utube pun x fhm.tanya kawan pun x jadi gak .x terfikir pen utk touch tu..

    Tq sis mberi info dan membantu

    ReplyDelete