Assalamu'alaikum, hai... Lagi kisah pasal makanan. Kalau tadi aku share tentang sambal belacan buah bambangan . Kali ni pulak ten...

Special Moghul Basmathi

/
9 Comments


Assalamu'alaikum, hai...
Lagi kisah pasal makanan. Kalau tadi aku share tentang sambal belacan buah bambangan. Kali ni pulak tentang beras.


Semalam sampai Kuching terus ke Giants beli barang sikit. Nak beli beras lembut sebenarnya. Sekarang ni Alia dah reti memilih bila makan. Kalau nasi keras sikit. Mesti mulut dia membebel kata 'takmo...takmo...'. Geram aku nak gigit mulut dia. Alia sekarang dah pandai bercakap. Aku rasa... Sikit masa lagi mesti petah bercakap.

Puas cari... Aku terus rembat beras special Moghul Basmathi. 1kg/RM9.90. Memang sedap rasanya. Lembut je. Tengahari tadi... Aku masakkan nasi moghul basmathi. Selera betul Alia makan. Tapi tu la... Kalau beli 10kg terus... Confirm! RM100 harganya. Tapi... Bertiga lagi bolehla makan nasi Moghul Basmathi ni sebab 10kg tu sebulan makan. Kalau dah bertambah ahli family... Nak kena fikir dulu kalau nak beli. Haha...

Dasar kedekut sungguh!




ARTIKEL LAIN DI SINI

9 comments:

  1. pandai dah alia. hehe petah betul.

    ReplyDelete
  2. Asha Hana : tu la hana. Banyak karenah. Sabar jelah... Hehe.

    ReplyDelete
  3. tunggu giliran farah pula fiza.... hi hi hi....

    *beras ni kalau masak nasi goreng sedap sebab peroi jer tak mcm sesetengah beras... rasa cam pulut bila masak nasi goreng....

    ReplyDelete
  4. Sesekali beli boleh lah kot masa nak masak nasi beriani ke...

    ReplyDelete
  5. tak pernah lagi membeli beras ini.. mahal harganya tentu sedap dan berkhasiat..

    ReplyDelete
  6. bukan kedekut fiza,berjimat cermat..zaman skang semua benda mahal kan..kena la usaha mencari yg budget disamping tak mau selera anak terabai..:)

    ReplyDelete
  7. Dah start pandai cakap ye anak dara tu..hihik..
    sedap lah makan berasmathi...:)

    ReplyDelete
  8. bukan kedekut, tapi berjimat.. hihi.. memang nak kena fikir dulu harganya kalau nak beli banyakkan..

    ReplyDelete
  9. berat ni memang mahal kak.. mak kta beli bila teringin je..hehehe

    ReplyDelete