Assalamu'alaikum, hai... Biasalah... Sudah menjadi kemestian. Bila cuti sekolah. Mesti ramai yang ambik kesempatan bawa anak pegi...

Petua Cekodok Rangup

/
10 Comments


Assalamu'alaikum, hai...
Biasalah... Sudah menjadi kemestian. Bila cuti sekolah. Mesti ramai yang ambik kesempatan bawa anak pegi bercuti mahupun balik kampung.

Cakap pasal balik. Kalau dah ramai-ramai balik. Mesti ada agenda makan-makan. Time nilah macam-macam resepi baru keluar. Al-maklumla duduk tempat orang. Hehe...


Nak dijadikan cerita. Last week, adik aku dan 2 orang anaknya balik bercuti kat kampung. Tryla buat cekodok letak Eno original untuk merangupkan cekodok. Bila tanya siapa ajar... Dia kata staff sama kerja dengan dia. First time rasa memang sedap dan rangup. Actually, cekodok jagung ikan bilis je pun.  500gram tepung dengan 1 bungkus eno original yang kecik je. Dah... Cukup untuk hidangan  8 orang. Hehe...

Selamat mencuba. Happy blogging ok!




ARTIKEL LAIN DI SINI

10 comments:

  1. musim hujan makan cekodok pun sodap..ni 1st time dengar letak eno boleh merangupkan lagi cekodok..ada masa boleh cuba..:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul tu... Kalau hujan confirm bertambah-tambah mkn. Hehe....

      Delete
  2. wah pestaim dgr letak eno.next time blh try ni :)

    ReplyDelete
  3. waahhh.. tips yang menarik nih.. boleh cuba nanti~

    ReplyDelete
  4. kena cuba lepas ni.. terima kasih sharing.. :D

    ReplyDelete
  5. Perghhhh 1st time tahu ni kak Fiza... nanti boleh try ni... hurmmm dari blog kak Sura Mohd @ Umi, sampai sini asyik tengok makanan jer... laporrrrrrrrr

    ReplyDelete
  6. selalu buat tak pernah lagi try masuk eno. boleh cuba ni next time kalau nak buat :)
    hujan -hujan ni makan cucur ni memang sedap. makan ngan kopi o atau teh o panas :)

    ReplyDelete
  7. Hehe. Bila reramai dapat share resipi memacam..

    ReplyDelete
  8. cekodok kalau dimakan time tengah panas2, memang sedap.. nak2 rangup je..

    ReplyDelete