Assalamu'alaikum, hai... Dua harini malas betul rasa nak update blog. Sedangkan ada BE/CPUV yang tengah on going. Nak buat macam ...

Demam Malam Tiba-Tiba

/
7 Comments


Assalamu'alaikum, hai...
Dua harini malas betul rasa nak update blog. Sedangkan ada BE/CPUV yang tengah on going. Nak buat macam mana kan... Kalau mood dah kelaut. Lagi... Idea tengah kurang. Tak boleh nak kata apala kan...


Isnin...konon nak update blog. Sekali... Alia panas badan tiba-tiba. Dia tak merengek... Cuma tak boleh nak tidur. Lepas aku bukak semua baju dan seluar. Tidur pakai pampers je. Baru nampak selesa dia tidur. Pastu aku pakaikan cool fever kat dahi dia. Nasib baik ada stok. Even dah lama dah Alia tak demam. Still aku simpan cool fever untuk emergency case.

Dah lap-lap semua badan. Aku pulak yang tak boleh nak tidur. Aku... Kalau part anak demam memang takut. Sanggup tak tidur. Then... Pagi semalam still panas. So, seawal jam 7 aku bagi Alia mandi. Lepas semua dah siap aku ajak hubby pergi family clinic di Samarahan. Sekali... Masuk je bilik. Doktor tanya sakit apa. Aku katalah yang Alia demam. Boleh pulak dia kata nampak macam tak demam. Haha... 

Mungkin dia tengok Alia aktif kot. Tu yang dia beranggapan sebegitu... Sehinggalah dia check suhu badan Alia. Sah panas badan... 37.8°c. 


Balik tu... Singgah makan di Singapore Chicken Rice. Sekali makan... RM45. Hehe... Sekali-sekala. Apala salahnya kan. Lepas bagi Alia makan ubat dalam kereta. Singgah pulak di Summer Mall. Beli termometer. First termometer dah rosak. Biasalah... Kalau hari-hari Alia main buat menulis. Mana tak rosak. 

Balik rumah... Alia terus tidur. Sekali lagi Alia tidur hanya pakai pampers. Panas badan pun dah kurang. Nilah first time Alia demam tiba-tiba dan sekejap. Sian dia... Lama dah tak demam. Alhamdulillah... Harini dah back to normal. Hehe...

Note : pada yang sudi singgah... Thanks yer. InsyaALLAH... Akan fiza balas kunjungannya kejap nanti :)




ARTIKEL LAIN DI SINI

7 comments:

  1. alahai alia.. sian dia.. demam nak membesar kut kak.. :)
    rajin2 makan ubat ye..

    *isi duit tabung juga..

    ReplyDelete
  2. ala ciannya..budak comey demam..naseb baik kejap jer demamnya..:)

    ReplyDelete
  3. Alhamdulillah. Alia sihat. Alia kuat mesti cepat sihat :)

    ReplyDelete
  4. bismillahi syafi...alia cepat sembuh yea..

    ReplyDelete
  5. ALHAMDULILLAH. sihat dah alia :)

    ReplyDelete
  6. Alhamdulillah Alia dah sihat...noe klu anak2 demam..mmg tak tido malam la...risau takut suhu diaorg tiba2 naik...elok Fiza berjaga tu...anak noe dulu biasa kena fit...lg la x boleh tidur..masa g hospital dulu...ramai yg anak2 diaorg cacat sbb fit...dh byk kes berlaku sedang mak bapak tidur...harap2 dijauhkan...

    ReplyDelete