24 December 2013

Akhirnya Tercapai Juga Hasrat Untuk Memiliki



Assalamu'alaikum, hai...
Sejak tengok sorang mom di WHI haritu buat homemade aiskrim batang. Aku terus jadi berkenan tengok. Then... Rasa nak buat jugak untuk Alia. Almaklumla... Sejak first time makan aiskrim haritu. Alia dah reti mintak aiskrim. Bukan tak nak bagi... Tapi tula. Yang beli di luar bukannya berkhasiat sangatkan.

Before google kat mana nak beli mini ice-bar makers tu. Aku ada jugak carik di shopping kompleks di Sarawak yang aku pernah pegi jelah... Tapi tak jumpa. Jumpa pun yang batang je. Bekas dia ikut suka kita nak guna. Macam tak best.

Dah puas cari... Aku google pulak mana nak beli tupperware untuk buat aiskrim batang tu. Oh! Rupanya boleh beli di Daiso. Kedai semua barangnya berharga RM5. If beli online RM13 tak silap. Carik pulak kot-kot kat Sarawak ada tak kedai Daiso. Huhu... Sian. 25 Disember ni baru bukak di Bluevard, Kuching sempena krismas. Tapi tak pasti bukak kedai ke atau just pameran.

tupperware aiskrim batang, ice-bar makers daiso, beli online bekas aiskrim batang,

Nasib baik adik aku bercuti ke rumah isterinya di Perlis. Turun Kuala Lumpur bolehla beli. Alhamdulillah... Semalam adik balik dah setelah 3 minggu di sana. Hehe... Lepas ni bolehla Alia makan homemade aiskrim yang emaknya sendiri buat kan... Sebab adik ada belikan ice-bar makers dah...




16 comments:

  1. tetiba na wat jugak... tak dpt tengok picca la

    ReplyDelete
    Replies
    1. Msred : jom kita sama2 membuat aiskrim.

      Delete
  2. hehe kalau kt kl ni melambak2 pulak daiso Fiza.. kat sarawak susah pulak nak cari.. haritu Zaza ada buat aiskrim pakai mold kat entry.. hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. ZazaMyMoon : Tu la... Mcm takde je Daiso di Sarawak. Sian sungguh. Boleh fiza terjah nanti tengok resepi. Hehe...

      Delete
  3. wah.. boleh buat aiskerim lah ni.. hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mama : tu la... Nanti boleh buat untuk Alia. Hehe...

      Delete
  4. wah! bestnya..nti mesti makin rajin nak buat ais krim utk anakanda tersyg tu kan?..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Atie : insyaALLAH, Ada kelapangan nanti Fiza akan buat. Hehe... Rajin tu taklah sangat.

      Delete
  5. rara mula2 je semangat buat..pas tu malas dh.hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cik Puan Rara : tu la... Jgn2 Fiza pun mula2 je semangat pastu tidak. Tapi... InsyaALLAH ada kelapangan akan try buat jugak. Hehe...

      Delete
  6. Jom .. tak payah beli dah lepas ni...hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bunda : Kan bunda... Lagi elok sendiri buat daripada beli kan... Hehe.

      Delete
  7. Rajinnya fiza..kaksura bab2 camni malas sikit..anak dah besar..diarang buat air milo..pastu letak jer kat freezer..hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sura : biasa2 je kak. Takdelah rajin sangat. Hehe... Tu pun ada kelapangan kot baru nak buat.

      Delete
  8. ok. hana pown nak jugak boleh? haha :P

    ReplyDelete
  9. Hehe. Buat aiskrim homemade. Save dan lagi sedap. Hehe

    ReplyDelete