Assalamu'alaikum, hai... Rezeki minum petang kami 3 beranak... Lepas lunch aku terus uli doh karipap sekali terus buat. Aku buatk...

Resepi Karipap Mudah Dan Rangup

/
8 Comments


Assalamu'alaikum, hai...
Rezeki minum petang kami 3 beranak... Lepas lunch aku terus uli doh karipap sekali terus buat. Aku buatkan karipap berinti sardin. Tapi... Ada gak orang panggil karipap inti sardin epok-epok sardin.


Dah banyak dah resepi aku try. Guna air aislah. Guna minyak, letak telur ada jugak. Tapi... Tak berapa nak rangup. Semua info aku cedok dari internet. Tak tau ler... Samada aku tak faham resepi atau aku salah buat. Hehe... 

Jadinya... Aku tukar guna marjerin. Aku terbaca dari resepi majalah wanita. Memang rangup. Resepinya... Cuma dua gelas tepung, segelas marjerin yang dicairkan, sedikit garam dan air untuk uli doh sampai boleh diacuankan. 

Sekarang dah tahu... Siap tulis dalam buku resepi lagi. Sabo jelah yer baca entri aku. Asyik-asyik cerita pasal resepi makanan. Biasalah... Mood tengah rajin belajar buat kuih. Tapi kan... Cakap pasal karipap. Dah banyak kali buat... Banyak kali jugak dapat komen yang tak berapa nak best dari hubby... Haha. Ambikmu. Tapi... Kali ni punya karipap. Memang tip top. Hubby pun kata 'ini baru karipap'... Boleh pulak gitu yer. Wo...Seh!!!




ARTIKEL LAIN DI SINI

8 comments:

  1. Yerr..guna marjerin je kak.. Mak dlu juai karipop mmg guna marjerin tu je..kalau letak air pun sgt2 sikit.. Tp smpai skang sy xpandai buat aka mls buat.kalo nk mkn..cari mak..hehe.. Mintak sikit bley?

    ReplyDelete
  2. oohhh.. terliurnyeeeee.
    dh lah feberet zura karipap nih.
    sedapnyeeeee.

    ReplyDelete
  3. xoxoxo rajinnya Fiza buat karipap.. kalau akak ko ni nak mkn karipap, beli kat kedai jer lah hehehe

    ReplyDelete
  4. Nampak gambar karipap akak ni, ida teringat karipap sardin segera dalam peti ais... nak goreng lahhh hehe

    ReplyDelete
  5. rajinnya Fiza...serius noe x pernah buat sendiri karipap ni...tolong2 mak dulu ada la....

    ReplyDelete
  6. wow karipap fiza nmpk cantik terbentuk.teserlah kerangupannya..kompem sedap!

    Adik ipar muni pun buat pakai marjerin,tp muni tak suka sbb muak sikit..muni lg suka kulit liat2 sikit,so klu buat karipap muni pakai minyak...

    ikut selera memasing la kan..:)

    ReplyDelete
  7. 1 gelas majerin tu dh siap cair ek? ke sukat majerin 1 gelas then cairkan? sorry budak bru blaja..byk kali buat tp xjd kulitnyer..last buang...nk try resepi akak plak...hihihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Takpe... Hehe... Sukat 1 gelas dulu. Then... Cairkan :)

      Delete