20 November 2013

Murah Atau Mahal?



Assalamu'alaikum, hai...
Pada korang... 6 biji durian. RM20.00... Murah ke mahal?

Walaupun merekah... Tapi isinya tip top...

Biasalah... Kalau dah balik kampung. Kebetulan musim buah. Confirm! Tak lepaskan peluang untuk memborong. Petang tadi hubby beli buah durian 6 biji, RM20. Alhamdulillah... Cantik-cantik belaka isinya. Selain buah durian... Hubby ada jugak beli buah mangga yang dah masak. Sebijik seinggit. Beli 3 bijik... Pun elok isinya. Manis pulak tu... Tak rugi beli. Tapi... Sayang tak beli banyak. Bukan apa... Takut pulak tak manis. Tu yang beli sikit je. Dasar tak nak rugi kan... Haha...

Durian dah merasa... Tinggal lagi buah dabai. Huhu...


8 comments:

  1. kalo yg murah nmpak ok..sy sebat je

    ReplyDelete
  2. kalau hrga mcm tu tp isi dia cantik ok la tu kak. kita nak makan jangan halang kerana harga. kadang benda mahal pown boleh jd murah sebab nak makan. :)

    ReplyDelete
  3. durian sedap buat bubur makan dengan pulut.. harganya tak pasti murah atau tak sebab selalu balik kampung ambil durian free di dusun.. hehe..

    ReplyDelete
  4. Mizz Aiza : Bestnya ada dusun sendiri. Memang puas mkn buah durian kalau gitu. Hehe...

    ReplyDelete
  5. klau ka sini lagi mahal sis..
    1kg rm6-8..sebiji kekadang berbelas2 ringgit..huhu..
    salam kenal, follow sni #812 :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. ATieYusof Family : Wah! Lagi mahal tu Atie guna timbang.

      Hehe... Thanks Atie kerana sudi singgah dan follow blog ni. Semoga persahabatan kita berkekalan yer. Salam kenal :)

      Delete
  6. buah dabai tuh buah ape?

    berbaloi2 dah harga durian tuh. kalo isi nye baik memang berbaloi sgt lah~
    cuma kalo beli durian yang kulit dia dh merekah. mmg kena habeskan dan2 tuh jugak. kalo x cepat rosak.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nafira usof : buah dabai tu sejenis buah hitam yang lemak dan sedap di makan. InsyaAllah nanti fiza review ok Zura.

      Pasal durian tu... Dan2 tu jugak kitorang habiskan. Dah merekah kan. Kalau tak habis. Nanti rosak pulak.

      Delete