Assalamu'alaikum, hai... Alia bukan takat suka kacau bapa saudara dia. Malah... Macam-macam ragam ada... Bukan senang bi...

Kerenah Anak Perlukan Kesabaran Yang Tinggi

/
13 Comments


Assalamu'alaikum, hai...
Alia bukan takat suka kacau bapa saudara dia. Malah... Macam-macam ragam ada...


Bukan senang bila ada anak kecik. 24 hours kena pantau. Baik buruk bukannya tahu pun nak bezakan. Yang dia tahu... Nak selongkar dan bermain. Rumah tok sah cerita... Seperti tongkang pecah dibuatnya...


Kekadang tu... Almari terpaksa ikat dengan tali. Bukan apa... Kang habis perhiasan kaca diselongkar. Kalau pecah takpe... Jangan pulak dia yang cedera.


Nak marah... Memang tak masuk akal. Budak tu. Nak tak nak... Pot pet... Pit pet jelah explain... Apa yang patut.


Bila penat... Jam 12. Time untuk aku masak. Sebagai penghibur. Aku bagi handphone kat Alia. Senang keja aku. Layan 94 video kat dalamnya. Haha... Actually, aku download educational video untuk baby je. Tengok pun ikut masa tertentu. Aku tak naklah dia leka 24 hours pegang handphone. Kang tak boleh berengang dengan handphone... Naya aku. Part cari video kat gallery. Tok sah cerita. Alia dah expert cari sendiri. Sabo jelah...

Kekadang tu... Kalau malam. Bila tengok upin ipin. Alia boleh tertidur tu tanpa di dodoi. Macam-macam kan karenah anak kecik.




ARTIKEL LAIN DI SINI

13 comments:

  1. tengah panjang akal..macam2 nak dibuatnya..comeynya dia..suka ngan rambut tu..:)

    ReplyDelete
  2. Sura Mohd : Tu la kak. Sabo jelah dgn kerenah dia. Rambut asli tu kak... Bukan buat kat kedai. Hehe...

    ReplyDelete
  3. Tengok kerenah Alia ni, rasanya sebijik macam perangai anak perempuan saya. Rasanya macam sebaya je. Letih jugak melayan anak umur 2 tahun ni, semua benda nak dipanjatnya. Semua benda dia curious. Haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sylarius Yusof : Alia setahun 9 bln. Lebih kurang sebayala tu. Tu la... Letih jugak nak layan :)

      Delete
  4. mmg camtu lah kerenah anak2..samalh dgn m3h ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mama3heroo : tu la... Namun sekali-sekala tercuit jugak hati bila tgk telatah anak kan :)

      Delete
  5. kanak2 memang macam ni nanti bila mereka membesar kita pasti merindui saat seperti ini...ana singgah sini..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Anajingga : Betul tu. Fiza setuju dgn ana. Sekarang pun fiza terasa rindu time alia masih bayi lagi.

      Delete
  6. rajin berkemas yer fiza anak dara ni...he he he...

    ReplyDelete
  7. hih...kat nset nana siap dowmload da ceta upin ipin boboiboy utk anak buah tgk...kalau dalam kereta sangat berguna,takda la dia melasak:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nanakimie : fiza pun sama. Berguna time dlm kereta. Senang nak control bila dia layan movie di handphone :)

      Delete
  8. comel je kan tgk gelagat dia...mmg comel klu budak2 ni...baru nak explore dunia nya kan...:)

    ReplyDelete
  9. pandai alia,bagusnya alia tak dihempuk plak hp tu..gelagat anak2 kecil ni mmg penghibur

    ReplyDelete