25 October 2013

PETRONAS ATAU SHELL?



Assalamu'alaikum,hai...
Selalunya kalau korang isi minyak kereta. Korang suka di mana? Petronas atau Shell?... Dan kenapa?

Kalau aku dan hubby bergantung kepada tempat. Kalau di Bintulu ni... Since kami pindah... Until now, Shell adalah destinasi pilihan kami untuk isi minyak kereta. Why?...

Bukan sebab minyak di Shell lebih bagus atau murah dan atau minyak di Shell ada discount ke apa. No...

Tapi... Sebab infrastrukturnya di mana kawasannya yang sangat-sangat lapang dan sungguh menyelesakan. Tak sesak... Space banyak untuk parking. Tak perlu nak berebut bagai. Lagi satu... Sesetengah tempat malah di Bintulu pun, kekadang mereka tolong isikan minyak. Tu yang syoknya.

Tapi... Aku ada sorang kawan tau. Dia tak isi minyak di Shell namun memilih untuk isi minyak kereta di Petronas. Kononnya... Minyak di Petronas lebih bagus daripada minyak di Shell.

Betul ke?


5 comments:

  1. setakat nih zura guna minyak Petron dulu dikenali sebagai esso. sbb nye ade point yg boleh tukar ngan minyak.. hehehe

    ReplyDelete
  2. klu d kota kinabalu, saya pun selalu isi shell..

    ReplyDelete
  3. di kota kinabalu, saya pun selalu isi guna shell...

    ReplyDelete
  4. muni isi dekat esso or mobil je..skang ni petron.ada point bley tukar ngan minyak..dulu isi petronas sheel habuk pun tarak..nk tukar brg pun point kemain tinggi

    lg satu klu long distance dh cuba kaji ketiga2 minyak ni,paling power mobil/petron..diikuti shell n petronas..bkn tak nak sokong brg malaysia tp kata en suami petronas ni minyak dia angin ja lebih.haha..waalaualam..

    ReplyDelete