Assalamu'alaikum, hai... Tengok tajuk... Macam nak bolot kata kunci dalam carian. Siap taip pau kukus mudah lagi. Haha... Act...

Pau Kukus mudah, Aiskrim Rainbow Mat Cool

/
11 Comments


Assalamu'alaikum, hai...
Tengok tajuk... Macam nak bolot kata kunci dalam carian. Siap taip pau kukus mudah lagi. Haha...

Actually, kisah semalam before berangkat ke Bintulu.

Bila weekend. Hubby ada sepanjang masa di rumah. Apalagi... Macam-macam request untuk habuan anak tekak. Biasa... Bubur kacang. Tapi... Kali ni. Aku pulak teringin nak makan 'roti kapit'. Memandangan di sini susah nak dapatkan roti... Aku pun buatlah pau kukus... Apit dengan aiskrim mat cool... Huhu. Sampai 3 biji pau aku habiskan. 


Alia pun layan... Sampai ha...bis muka 'monyeng' ( comot ). Sabo jelah. 

Kekenyangan... Sampaikan lunch pun tak makan... Kecuali budak kecik yang masih bernafsu nak makan walaupun sikit.




ARTIKEL LAIN DI SINI

11 comments:

  1. amboi, sedapnya pau dia.. hihi, mama menabung shell kat sini.. :)

    ReplyDelete
  2. Voilaaa....mkn pau dgn sekerim..kita suka mkn dgn roti...nyum2

    ReplyDelete
  3. @ChotFiza pun suka makan roti. Cuma kat sini susah nak dapat roti. kalau ada pun, takde tanda logo hal. Takut pulak nak beli :)

    ReplyDelete
  4. amboiii kak.. bukn kemain lagi menu tu nk buat orng terliur.. haha

    ReplyDelete
  5. kelihatan sedap tu, dan tiba2 terasa nak buat juga bila balik nanti...

    ReplyDelete
  6. aikkk pau tu kosong ye Fiza?? selalu kan pau ada inti.

    ReplyDelete
    Replies
    1. ZazaMyMoon : Ha'ah... Sepatutnya berinti. Tapi teringin pulak nak kapit dgn aiskrim. Tu yang buat kosong.

      Terfikir gak nak buat pau kukus inti aiskrim. Tapi... Takut pulak aiskrimnya cair. Nak try buat pau bergoreng berinti aiskrim. Malaslah pulak. Hikhik...

      Tu yang buat pau kosong je tu.

      Delete