Assalamu'alaikum, hai... Tak... Aku tak test upt pun. Jangan ingat aku pregnant tau. Belum ada rezeki lagi. Entah bila tak ingat....

UPT Samar-samar, Adakah Itu Tanda Aku Mengandung?

/
6 Comments


Assalamu'alaikum, hai...
Tak... Aku tak test upt pun. Jangan ingat aku pregnant tau. Belum ada rezeki lagi. Entah bila tak ingat... Terbaca kat status fb persatuan ibu-ibu mengandung. Ada sorang mom ni bertanya. Kiranya dilemalah pasal ujian upt dia. Test sendiri ceritanya. Dapat double line... Tapi samar. Dia nak tanya mengandung ke tidak. Hikhik... Macam-macam. Nak tau buatlah ujian kat klinik kan. Lagi accurate!

Tapi kan... Aku dulu pun buat upt sendiri jugak before ke klinik. Dapat double line samar. Lepas tu perasan pulak dengan perubahan diri yang sangat mendadak. Asyik pening... Period lansung tak kunjung tiba. Syak! Yang aku mengandung, namun tak nak mengharap. Tapi... Tak nak pening kepala pikir mengandung ke tak... Buat jiwa tak tenteram. Lepas buat upt. Terus hubby balik mengajar bawak aku pegi klinik

Bla...bla... Aku cerita dengan Doktor dan Nurse. Sekali lagi buat upt. Sah! Aku pregnant. Nurse ada kata... Nak upt tepat... Buat je kat klinik atau hospital... Sebab alatan mereka guna lagi nampak linenya.

Hehe... Kiranya cerita aku ni dah basi. Flasback je pun. Teringat pengalaman pertama mengandungkan Alia bila baca status fb kawan. Tu yang nak merapu lebih tu...

Sabo jelah yer baca entri basi aku.





ARTIKEL LAIN DI SINI

6 comments:

  1. xbasi pun akak..ini mmg dilema org pas kawen.asyikkk tnya org sekeliling,pegi klinik cek xnak..eh anis plak over.hihihi

    ReplyDelete
  2. Anis : Tu lah... Nampak je perubahan diri -ve, sakit ke. Cepat2 bawak g hospital. Kita tak tau apa yg berlaku. Dari dok rumah pening pikir baik check kan...

    ReplyDelete
  3. mse ank second dulu sy buat upt pun samar2 jugak...tp memg pregnant la

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mimi Azirah : Samalah kita. Kata org. Bila nampak je line second waima samar sekalipun. Kebarangkalian pregnant tu tinggi. Tapi... Nak sahkan lagi pegi klinik lagi bagus kan. Hikhik.

      Delete
  4. ingatkan alia nak dpt adik dah.hehe..

    muni masa pregnant afia, nmpk jelas upt tu pun en suami ajak p klinik kompem,sabo jer la..:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehe... Takde rezeki lagi Alia nak dpt adik Muni.

      Delete