Back to Top

05 September 2013

Agar Anak Terang Hati Menuntut Ilmu



Assalamu'alaikum ♥,
Aku bukanlah insan yang sempurna. Namun... Untuk menuju ke arah kesempurnaan, tak salahkan kita sentiasa muhasabah diri dan berusaha ke arah untuk memperbaiki diri.

Aku juga bukanlah supermak yang super duper hebat. Masih banyak dan jauh lagi perjalanan jambatan ilmu yang perlu aku tuntut dan rangkak. Step by step... Bak kata orang tua-tua lah kan ^_^.

Lately... Alia semakin berakal aku tengok. So... Aku up'kan sikit level pembelajaran dia... Sesuai dengan umurnya. Namun... Dalam pada itu. Aku jugak turut amalkan doa penerang hati. Baca bersama-sama Alia tiap kali nak hadap buku. InsyaALLAH... Sampai ke tua nanti. Harap-harap dah tersemat di hati Alia untuk jadi pembuka utama semasa belajar nanti. 

cara mudah faham ketika belajar, cara nak faham dan hafal ketika study,

Nak anak mudah faham dan ingat... Kenalah amalkan doa selain jaga pemakanan anak. Bak kata Dr. Fazilah Kamsah... Hikhik...


No comments:

Post a Comment