Assalamu'alaikum ♥, Tangkap gambar dulu... Before pergi klinik. Hikhik... Alhamdulillah... Settle bawak Alia checkup seta...

Checkup Setahun 6 Bulan

/
4 Comments


Assalamu'alaikum ♥,

Tangkap gambar dulu... Before pergi klinik. Hikhik...

Alhamdulillah... Settle bawak Alia checkup setahun 6 bulan. Berat naik lagi. 9.900kg. Sikit lagiii nak 10kg. Still under normal ^_^.

Checkup kali ni... Alia dapat 2 cucuk. 1 di lengan dan 1 di peha. Aku ingatkan Alia melalak bila kena cucuk. Rupanya tidak. Hebat!... Maybe ada benarnya petua mak aku. Kanak-kanak perlu kena pesan before nak buat sesuatu. Kerap dah aku try. Menjadik. 2 hari before checkup... Aku dan hubby selalu ulang-ulang pesan kat Alia yang dia akan kena cucuk. Dan pesan supaya jangan nangis. Tak sangka pulak... Dia mendengar kata. Harap-harap sampai ke besarlah perangai dia sebegitu.

Balik dari klinik... Pergi pasar sungai asap pulak carik ubat batuk hubby. 2 hari dah batuk. Dah pegi hospital... Still batuk. 

Musim batuk ke sekarang? Ke banyak sangat minum air bikarbonat time raya. Huhu...




ARTIKEL LAIN DI SINI

4 comments:

  1. salam syawal # 12,anak m3h yg no 3 ni dah nak masuk 1 thn 5 bln..so pasni nk kene enjet jgk lah

    ReplyDelete
    Replies
    1. Oh! Ya... Nanti kena cucuk jugak la lepas ni. Lepas tu tunggu 4 thn baru ada lagi kena cucuk :)

      Delete
  2. maybe husband akak banyak minum ais kot time beraya. sometimes kalau makan biskut terlalu banyak pun boleh jugak effect gatal tekak =)

    ReplyDelete
    Replies
    1. First... Thanks Miera kerana sudi singgah. Mungkinlah kan... Bila berziarah rumah sedara. Makan je memanjang. Mana ada nak control. Hikhik...

      Delete