Assalamu'alaikum ♥, Semalam punya cerita... Tetiba cemas tengok gallery di handphone aku penuh dengan gambar auto backup dari bl...

Cara Buang Gambar Auto Backup Di Gallery Android

/
15 Comments


Assalamu'alaikum ♥,
Semalam punya cerita... Tetiba cemas tengok gallery di handphone aku penuh dengan gambar auto backup dari blog... Facebook. Pendek kata apa saja gambar pernah aku update di internet confirm auto backup di gallery. Kenapa yer?... Adoi. Mesti banyak space guna. Tu yang bermain kat otak aku.


Apalagi... Try google. Dapatlah selesaikan. Rupanya senang je nak hidekan gambar auto backup tu. Just pergi setting handphone. Then... Klik accounts and sync. Kat situ pulak... Jangan klik pada picasa album. Kalau klik confirm gambar akan auto backup tiap kali update gambar di internet.

Alhamdulillah! Settle satu problem. Hikhik...




ARTIKEL LAIN DI SINI

15 comments:

  1. nsb baik dh setel..dlu pnh jugak jd mcm tuh..tp dh ok

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tu lah... Cukup tak suka bila tgk auto backup gambar. File jadi penuh. Nasib baik blh diselesaikan. Hikhik...

      Delete
  2. nak tye .. untuk fone s3 xdpt nk buang .. skit hati pulak ade backup picture ni ..

    ReplyDelete
  3. Tak dpt buang ek... Saya guna note I. Try tengok setting fone s3 kot2 kat situ ada setting picasa album or something else yg sama.

    ReplyDelete
  4. Gambar tu tak hilang pun . Kenapa?

    ReplyDelete
  5. Kalau nak buang kat von galaxy trend macam mana....ssh hati tak dpt buang imej backup ni....terima kasih.

    ReplyDelete
  6. Untuk von galaxy trend, macem mana cara nak padam gambar autobackup

    ReplyDelete
  7. Nak tanya, untuk von galaxy trend macam mana nak padam imej autobackup...?, trms.

    ReplyDelete
  8. Tolong di balas

    ReplyDelete
  9. Saya nak minta tolong mcm mna nak delete foto facebook dlm gallery saya.

    ReplyDelete
  10. Saya minta tolong nk delete kan bakap di dalam fon saya..terma kasih..

    ReplyDelete
  11. uish , ingatkan dah tak boleh nak delete la 😁

    ReplyDelete
  12. knp gmbar still ade kat galeri ni...

    ReplyDelete
  13. Senang jerr rupanya nak padam . Aku siap hard reset hp aku tpi tak hilang2 jgk ..hehe .tq

    ReplyDelete