Assalamu'alaikum ♥, Alhamdulillah... Masih lagi dalam mood raya. Tapi still ada masa untuk berkongsi cerita di ruang yang aku sen...

Beli Kereta Dengan Duit Raya

/
2 Comments


Assalamu'alaikum ♥,
Alhamdulillah... Masih lagi dalam mood raya. Tapi still ada masa untuk berkongsi cerita di ruang yang aku sendiri cipta. Tengok tajuk entri... Kemain. Boleh beli kereta dengan duit raya. Mustahil!... Tapi. Boleh apa. Kalau anak orang ternama atau kaya. Confirm! Dapat duit raya banyak.


Tapi... Alia. Beli kereta mainan jelah. Mhuaha... Alhamdulillah! Rezeki Alia raya tahun ni murah. Dapat duit raya RM100+. Actually... Lama dah hubby mengidam nak belikan Alia kereta mainan. Akhirnya tercapai jugak. Duit raya Alia tahun ni tak payah tabung. Bagi chance beli mainan untuk Alia. Lagipun... Tabung Alia dah nak penuh plus... Alia dah ada SSPN-i. So... Tak payahla tabung. Hikhik... Pandailah...

Kereta ni... Murah je. RM65... Manual. Bukan automatik... Jalan sendiri okeh!. Jadilah. Kenangan untuk duit raya tahun 2013. 

Korang pulak... Beli apa dengan duit raya? Ke... Buat menabung. 




ARTIKEL LAIN DI SINI

2 comments:

  1. duit raya aiman n afia lebih kurang rm200 je sorg.tak byk tp Alhamdulillah rezeki anak.masa muni kecik2 duu duit raya jejak 3 4 ratus.tu zaman dulu..:)

    aiman dh kata nak beli mainan.separuh simpan la kot.duit afia tmbh ngan org sedekah lepas bersalin tu ibu berangan nk beli emas.haha

    ReplyDelete
  2. Wah!banyak tu Muni. Ha'ah kan... Belikan emas buat Afia. Dulu time bersalin ada jugak dapat duit sedekah org bagi untuk Alia... Tapi tak byk mana pun.

    Time fiza kecik2 kat kpg jarang org bagi. Since era 2000... Fenomena bagi duit raya kat kampung fiza mula wujud. Perubahan kan...

    ReplyDelete