Back to Top

04 July 2013

SoalJawab | Bagaimana Membuat Watermark Tulisan Pada Gambar?



Assalamu'alaikum...
Actually... Soalan ni Mimie Najib ajukan di entri aku yang bertajuk shopping bila ada anak. Hurmmm... Ada jugak orang perasan yer.

Benda simple jer aku guna. Aku guna software untuk android yang aku download. Picsart. Dari handphone jer pun aku buat.

cara buat watermark mudah guna handphone,

Dalam software ni kita boleh edit gambar dan boleh buat watermark sekali... Sebab situ dah tersedia pun function untuk drag dan adjust. Tinggal kita masuk-masuk jer apa yang patut.

Hehe... Almaklumlah. Aku ni jenis manusia yang suka benda mudah dan simple. So... Semua benda nak simple.

Sabo jelah!


3 comments:

  1. Oh senang je kan nak buat watermark kat gambar...

    Saya selalu pakai Picasa...

    ReplyDelete
  2. owwhh hp sy x canggih sy pakai photoscape jer hihihihi.. download kat komputer...

    ReplyDelete
  3. oo..senang la..noe rasa x puas nk edit kt phone...mesti bukak lappy..baru puas..

    ReplyDelete