Assalamu'alaikum... Esok atau lusa kita akan start puasa. Kalau time kecik-kecik dulu . Paling di tunggu tu bulan puasa. Tapi sa...

Siapa Paling Gembira Menjelang Puasa?

/
2 Comments


Assalamu'alaikum...
Esok atau lusa kita akan start puasa. Kalau time kecik-kecik dulu. Paling di tunggu tu bulan puasa. Tapi sampai sekarang pun excited tunggu bulan puasa sebenarnya. Namun, situasinya berbeda sih!

Kalau time kecik-kecik dulu... Bulan puasa paling best. Dapat duit lebih dari parents macam dapat emas. Yelah! Dah seharian puasa. Petangnya pulak dapat duit untuk beli juadah berbuka. 

haaa... Tarawih pulak. Mesti dicop sebagai 'sembahyang TARAKUIH'. Kecik kan time tu. Pergi tarawih bukannya nak sembahyang sangat. Tapi dah set dalam otak. Datang nak makan kuih. Apalagi... Selalu kena tegur dengan nenek. Time tu... Selalu mengekor ikut nenek dari belakang. Hai... Nakal sungguh masa kecik-kecik kan. Rindu haishh dengan kenangan masa tu. Rindu ARWAH NENEK jugak. Dah 8 tahun dah nenek meninggal. Cepat sungguh masa berlalu.

Apa-apa pun aku percaya setiap orang pasti akan happy bila bulan puasa tak kira tua atau muda. Miskin atau kaya. Sesungguhnya bulan puasa adalah bulan mulia ^_^.




ARTIKEL LAIN DI SINI

2 comments:

  1. tak sabar nak berpuasa..tp suasana dulu & sekarang sangat berbeza..bab2 puasa ni orng dah tak hormat..

    ReplyDelete
  2. tak sabar nak tunggu pengumuman tarikh mula berpuasa ni, selalu masa kecik dulu2 kalau tak dengar pengumuman ni tak sah kan...WAJIB dengar kiranya

    ReplyDelete