10 July 2013

Sahur Hari Pertama Puasa



Assalamu'alaikum ♥,
Firstly... Selamat menunaikan ibadah puasa buat semua. Biasa... First day sahur. Confirm! Ada cerita. Hikhik...

Hari ni... Untuk first day sahur, aku hampir-hampir tak terbangun. Jam 4 baru tersedar. Tu pun dek kerana Alia himpit aku. Sejuk kot. Aku pun Alih dan pakaikan dia stokin. Then... Bergegas bangun. Huhu... Semalam dek kerana penat. Aku lupa set alarm. Nasib baik terbangun. Kalau tak... Memang aku dengan hubby puasa tak bersahur harini. Tapi... Itu perkara normal kan untuk first day puasa. 

Dengan kuasa yang aku ada. Aku sempat jugak masak. Simple manu untuk juadah sahur kami berdua. Ayam goreng, sayur kucai, telur rebus, buah kurma dan air milo panas tabur. Haha... Tabur tu wajib ada. Itulah kegilaan aku akhir-akhir ini.

Alhamdulillah, sempat jugak aku dan hubby makan before imsak.


1 comment: