Back to Top

22 July 2013

Pilih Pemerah Pipi Mengikut Warna Kulit



Assalamu'alaikum ♥,
Alhamdulillah... Dalam Dok study sambil jaga Alia. Aku still punyai masa untuk update blog. Kali ni tentang ilmu kecantikan. Ilmu orang pompuan. Harus dituntut... Terutamanya kepada yang suka bersolek.

Siapa suka guna blusher? (***Betul ke ejaan aku?). Aku suka... Tu pun kalau ada event. Teringat dulu. Mula-mula pakai. Main bantai je. Nampak sungguh tak berilmu. Sampai suatu ketika cousin aku ajar macam mana nak pilih pemerah pipi ikut warna kulit... Dan berikut adalah cara untuk pilih blusher yang aku maksudkan.

  • Wanita Berkulit Cerah : Merah Jambu atau Senada untuk nampak natural dan segar. Elak pilih warna terlalu terang. Ditakuti nanti seperti badut. Hikhik...
  • Wanita Berkulit Sawo Matang : Coklat Muda, oren atau perang agar lebih kelihatan menarik dan eksotik.
  • Wanita Berkulit Gelap : Gabungkan warna merah jambu dan coklat kerana ia memberi impak positif iaitu kesan cerah kepada wajah. Hehe... Nampak memang menarik keboomm... Nak-nak raya nanti. Mesti ramai yang nak cantik.

Nak pilih pemerah pipi pun ada caranya. Tak nanti macam badut ^_^.



3 comments:

  1. anis ni pn dulu main ambik je akak..janji pink blusher lah tu..kehkeh

    skang ni kalo beli brg mekap harus la tnya pendapat seller yg pandai ^_^

    ReplyDelete
  2. saya tak sempat nak pkai makeup2 ni..hehe.. just pkai cream muka je..

    ReplyDelete
  3. err..m3h tak pkai blusher..hubby x suka..

    ReplyDelete