Assalamu'alaikum ♥, Actually... Setiap ibu yang mengandung pasti akan rasa panas terutama pada trimester ke-3 kehamila n. Mean......

Cara Atasi Rasa Panas Ketika Hamil

/
6 Comments


Assalamu'alaikum ♥,
Actually... Setiap ibu yang mengandung pasti akan rasa panas terutama pada trimester ke-3 kehamilan. Mean... Dari bulan ke-7 kehamilan akan mula berasa kurang selesa akibat rasa panas menyelubungi badan. Kenapa ek?

Aku pernah bertanya pada doktor dulu. Time mengandungkan Alia pasal masalah tersebut. Ternyata... Doktor kata ia disebabkan kandungan makin membesar dan perut semakin menegang. So, that why kita rasa kurang selesa dan suhu badan pun turut naik. Bagi mengatasi masalah tersebut... Berikut adalah beberapa tips hasil daripada pelbagai media yang telah aku cuba dan ternyata... Pada usia kandunganku mencecah 8 bulan... Alhamdulillah. Rasa panas tu kurang ^_^.

So,
  • Banyak minum air
  • Banyak makan buah-buahan 
  • Mandi 3-4 kali sehari 
  • Dan kurangkan aktiviti di luar rumah

Itu antara 4 step yang pernah aku buat masa mengandungkan Alia. Ternyata berkesan. Hehe... Bila bercakap pasal buah... Masa mengandungkan Alia dulu. Everday, betik wajib ada. Heran aku. 






ARTIKEL LAIN DI SINI

6 comments:

  1. biasanya waktu mengandung, mesti ada fav makanan yang kena makan hari2 kan

    ReplyDelete
  2. akak dl pun alaminya...
    best tip


    psst..saya ada jual rempah masak hitam...
    jom try rasa rempah masak hitam
    mana tau membuka selera puasa ni,
    atau tuk raya nnt..
    tq

    ReplyDelete
  3. Samelah...panas sgt even belum masuk trimester ke3....
    Kali ni rase sejuk je plak...smpai meremang2 bulu roma tahan sejuk...haha

    ReplyDelete
  4. elok tips ni tuk ibu2 mengandung...mesti kulit baby oren2 sikit..mcm betik :)

    ReplyDelete
  5. aha la, dr penglman akak mengandung dulu pn mcm tu..mkin sarat mkin panas..nk tidur pn xselesa.

    ReplyDelete
  6. waa..bagus tips ni untuk 1 hari nanti..hehe

    ReplyDelete