Back to Top

27 June 2013

Botol Cantik Buat Nur Qalesya Alia



Assalamu'alaikum...
Ambik mu... Botol air kosong pun nak tayang di blog. Lately... Apa saja barang baru Alia ada... Pasti menjadi bahan untuk aku update blog. Just nak catat yang Alia pernah memilikinya suatu ketika. Chewah!


Actually... Botol ni memang cute di mata aku. Kalau tak, mana mungkin sanggup beli harga mahal pun bantai. Tak mahal mana pun. Cuma RM13. Botol ni ada penyedut yang lembut, boleh diisi 300ml air. Alia guna just untuk minum air kosong. Sehari... Alhamdulillah! Alia boleh habiskan 3 botol.

Aku cuba untuk mendidik Alia agar gemar minum air kosong tanpa memaksanya. InsyaAllah... Tu adalah antara impian aku. Caranya... Aku try tarik minat Alia dengan botol cantik berwarna cerah. Aku tak nak Alia seperti aku yang kurang gemar minum air kosong... Itu dulu. Tapi sekarang bolehla dan aku juga dalam proses untuk belajar banyak minum air kosong.

Wallahualam...


1 comment:

  1. bagus minum air kosong ni, saya pun sama tengah belajar biasakan diri minum air kosong 1 liter sehari pun jadilah

    ReplyDelete