Assalamu'alaikum... Alhamdulillah... Semalam plan nak buat cucur campur. Kenapa cucur campur ... Sebab dalamnya ada campuran jag...

Atasi Pinky Eater

/
1 Comments


Assalamu'alaikum...
Alhamdulillah... Semalam plan nak buat cucur campur. Kenapa cucur campur... Sebab dalamnya ada campuran jagung, kentang, carrot, bawang merah dan ikan bilis. Sedikit garam diperlukan. Favourate Alia. Hehe...


Bagi aku... Ia jugak sesuai untuk siapa-siapa yang hadapi masalah anak pinky eater. Pinky eater bermaksud cerewet dalam hal makanan. Tak silap aku... Pernah disiarkan dalam majalah Pa&Ma pasal info mengenai pinky eater. Tapi tak ingat keluaran ke berapa. Paling parah... Tak nak makan lansung. Alia takdela sampai macam tu. Tapi... Cerewetla jugak. Dah pandai memilih... Namun still suka makan. Cuma tu jelah kena variasikan hidangan. Lagi satu... Jangan paksa mereka makan. Kalau aku. Kalau Alia dah tak nak makan sampai 1/2 lagi hidangan. Terpaksa ler buang. Tapi... Akan makan lagi selang beberapa jam.

Bukan senang nak membesarkan anak kan... Tu baru part makan, belum lagi hal lain ^_*. Kalau tak penyabar memang stress dibuatnya. Haha...




ARTIKEL LAIN DI SINI

1 comment:

  1. aiman masa baby mmg agak stress bab nak bg dia makan..ssh betul nak mkn.sekarang asyik nak mkn je smp ssh nak control..:)

    ReplyDelete