Back to Top

30 April 2013

Minuman Terbaik Ketika Dalam Pantang Selepas Bersalin



Assalamu'alaikum...
Alhamdulillah... Sekali lagi aku berpeluang untuk update belog. Kali ini cerita aku tentang dalam pantang selepas bersalin dan fokus utamanya adalah minuman terbaik untuk diminum ketika berpantang. Pada aku... Tiada istilah yang terbaik. Selagi tak memudaratkan selagi tu boleh jer di minum. Yang penting bukan coc atau air ais. Tapi lebih kepada air kosong atau susu atau kopi atau milo...

Tadi bukak fb, ada rakan facebook yang tengah berpantang. Minum milo membuatkan perutnya berangin. Tapi... Kalau aku, ok jer minum milo. Mungkin... Lain orang, lain kesannya kan. Tak dapat ler kita nak kata. Oh! Minum ni bagus... Minuman ni tak bagus. Yang penting kita sendiri yang tahu mana yang terbaik buat diri kita. Kalau yang tu tak bagus... Try yang lain pulak. Ye tak?

Teringat aku dengan kata-kata doktor pakar yang handle aku time beranak dulu, Dr. Lee. Semuanya bergantung kepada diri kita, kita yang lebih kenal tentang tubuh badan kita ^_^. Tak dapat ler 100% dengar pendapat orang saja.

Tak gitu?...


1 comment:

  1. setuju..muni time pantang minum milo n susu..kopi kadang2 la sbb tak berapa suka.

    ReplyDelete