Assalamu'alaikum... Sapa nak sihat dan cantik mesti makan buah banyak . Tu... Bukan aku yang kata. Tapi nurse yang kata... Time ...

Kolagen Dalam Buah Kiwi?

/
0 Comments


Assalamu'alaikum...
Sapa nak sihat dan cantik mesti makan buah banyak. Tu... Bukan aku yang kata. Tapi nurse yang kata... Time bawak Alia checkup umur setahun. Nurse sarankan bagi Alia makan buah-buahan. Haha... Macam ler kita tak tau ek!

Bercakap pasal buah. Kali ni aku nak share tentang khasiat buah kiwi. Info ni aku baca dari majalah iSIHAT last week. Terfikir nak share. So, terhasillah entri ini.

rahsia buah kiwi, kebaikan kiwi, khasiat buah kiwi, buah baik untuk wanita, bagus untuk kulit wajah,

Aku tak tau rasa buah kiwi... Sebab tak pernah rasa. Kenapa tak pernah rasa? Tak suka. Haha... Abaikan ok! Tapi seriously aku memang tak berminat nak makan buah kiwi... Tak tau kenapa.

Tapi menurut artikel yang aku baca buah kiwi rasanya manis. Manis ek? Rasanya yang manis itu dikatakan sebenarnya mengandungi sejumlah vitamin C dan antioksidan yang membawa kepada pembentukan kolagen, mencegah kedut pada wajah serta cegah proses penuaan berlaku sebelum waktunya.

Tu dia betapa hebatnya buah kiwi kan. Untunglah pada siapa yang suka makan buah kiwi ^_^. Khasiatnya sungguh bagus!





ARTIKEL LAIN DI SINI

No comments: