04 April 2013

PRU-13 | Cara penggunaan dakwat kekal?



Assalamu'alaikum...

Alhamdulillah! Semalam Parlimen telah dibubarkan. Mean, tak lama lagi kita akan mengundi.

Dalam PRU-13 ni... Dengar khabar akan menggunakan dakwat kekal untuk proses mengundi. Hurmmm... Bagaimana cara guna dakwat kekal pun kita tak tau right!. Tapi... Aku adalah terjah laman sesawang PRU-13. Semua maklumat terdapat di situ seperti tataetika pilihanraya, panduan untuk calon yang mengundi dan... Termasuklah cara penggunaan dakwat kekal. Tinggal klik dan download jer.

Aku dah download dah buku panduan dakwat kekal. Hehe... Semangat nak mengundi.

semakan daftar pengundi, semakan daftar pengundi pru-13, dakwat kekal, cara guna dakwat kekal pru-13, panduan calon mengundi, panduan penggunaan dakwat kekal,

Dalam buku tu ada ditunjukkan cara calitan dakwat kekal di jari. Tapi... Kalau nak tahu selanjutnya. Kenalah download sendiri ek! Penting tu...

Selain tu. Yang penting semak daftar pengundi gak. Kang... Semangat nak mengundi, tapi nama takde dalam list. Apa citer?

That it's antara info yang aku nak share untuk entri kali ni. Thanks yer pada yang sudi singgah.

Sekian. Wassalam...

Nota Kaki : Semakan daftar pengundi dan download panduan penggunaan dakwat kekal boleh dibuat di laman sesawang PRU-13. Manakala info calitan dakwat kekal di atas adalah daripada buku panduan yang telah aku download sendiri.



No comments:

Post a Comment