Back to Top

12 March 2013

Cakap dengan siapa tu?



Assalamu'alaikum...
Bila ada anak dan lagi-lagi first baby. Semua benda kita asyik nak bercerita pasal anak. Tapi jangan lupakan suami sudah. 

Lagi cerita tentang cinta hati emak. Siapa lagi kalau tak pasal Alia. Kawan emak kata ayah. Ayah belum ada geng lagi. Tapi... Alia pandai. Siang-siang dia geng ayah dia. Sebab ayah dia suka bawak jalan-jalan kat luar rumah petang-petang sementara aku masak. Malam totally memang dia pilih aku. Pandai pulak dia pilih haihh!


Sekarang Alia semakin bijak. Apa jer kita buat. Pasti diturutinya. Sebab tu ayah dia kata... Kena ajar benda elok-elok kat dia. Alia sepertinya cepat faham. Seperti magnet... Cepat tangkap! Tengok jer lah telatah dia pegang handphone. Macam ada orang ajar. Sian handphone ayah pulak jadi mangsa. Jangan ingat aku sorang jer berebut telefon dengan Alia. Ayah pun sama. Haha...

Alahai! Alia-alia.... Cepatnya masa berlalu kan. Pejam pelik, pejam pelik... Dah setahun dah berlalu. Semoga Alia membesar dengan sihat. 

Mak sayangkan Alia dan ayah. Cinta hati yang tiada galang ganti.

Sekian...

Wassalam...


5 comments:

  1. nasib baik la jauh kn.kalo x..leh chii kidnap jd geng..ehehhe

    ReplyDelete
  2. comel!

    budak² baya nie memang cepat pick up ape orang tua buat & cakap :)

    ReplyDelete
  3. mmg ada anak,..best semua anak nak ikut apa yg kita buat,..comel laa dia...geram tgk

    ReplyDelete
  4. alia comel,pandai ye dia pilih ayah bila ptg,bila malam carik mak..:)

    ReplyDelete