Assalamu'alaikum... Tadi aku terbaca satu artikel di borakkosong.com  mengenai lahirnya seorang bayi pada 15 Februari 2013 di Ing...

Bayi lahir dengan berat sebanyak 6.8Kg

/
3 Comments


Assalamu'alaikum...
Tadi aku terbaca satu artikel di borakkosong.com mengenai lahirnya seorang bayi pada 15 Februari 2013 di Inggeris dengan berat yang mencapai 6.8kg dan ketinggian 65cm.... Yang aku rasa boleh pakai pakaian bayi berusia 6 bulan.


bayi berat, bayi kedua terberat, bayi kedua terbesar,
Sumber gambar adalah daripada infospesial.net

George, merupakan bayi kedua terbesar di dunia yang lahir secara normal merupakan anak kepada Ryan King dan Jade Packer. Manakala bayi terbesar adalah Guy Carr yang lahir di Cumbria pada 1992 dengan berat 6.9kg. Sekilo jer bezanya.

Huhu... 16 jam waktu yang diambil oleh ibu george waktu melahirkan adalah suatu jangkamasa yang lama bagi aku. Aku dulu... Sakit sikit tu pun dah bagai nak terputus urut belakang haihh. Inikan pulak 16 jam.

Apa-apa pun George tetap kelihatan comel bersama orang tuanya.

Sekian. Quick update dari aku. Mood bercutilah katakan. Sabtu ni baru kami bertiga balik ke Bintulu semula.

Bye... Tengah layan korean movie... Jangguem!




ARTIKEL LAIN DI SINI

3 comments: