05 February 2013

~ Alhamdulillah! Guna kunyit pun ok apa...




Assalamualaikum ♥,
Entri ke-2 daripada aku untuk hari ni... Alhamdulillah! Banyak pulak idea aku untuk bercerita kali ni (~_●). 

Baiklah... Cakap pepanjang pun tak guna kan... Baik direct to the point. So, entri kali ni aku ingin berkongsi info iaitu cara terbaik untuk hilangkan selsema pada bayi

Kenapa aku kata terbaik? Sebabnya tak perlu telan ubat bagai dan tak perlu buang duit bebanyak... Sebab tu aku kata terbaik. 

Caranya... Senang jer. 

Calitkan kunyit yang segar dari ladang... Bukan yang serbuk beli kat kedai yer... Di hidung hinggala ubun-ubun disertakan selawat ke atas nabi sebanyak 3 kali. InsyaAllah dengan izin Allah, selsema anak akan hilang. 

**************************************

Baru-baru ni Alia selsema... Makan ubat tapi masih lagi selsema tak hilang... Aku cuba cara ni...  Alhamdulillah lepas 4 hari. Selsema Alia dah pulih. Walaupun lambat tapi selamat. Bukan aku kata ubat tak bagus tapi kalau boleh aku tak nak bergantung sangat kepada ubat... Nak gak try bahan semulajadi. Guna teknik di entri vicks vaporub dan kemujarabannya. pun ok gak. 


Macam-macam cara aku guna hasil dari google selagi tak memudaratkan... Dan InsyaAllah andai ia mujarab pasti akan aku kongsikan di blog...



7 comments:

  1. akak masih belajar bab2 baby ni.. :)

    ReplyDelete
  2. @dela ~ Samalah kita. Al-maklumlah 1st baby semua benda tak tau :)

    ReplyDelete
  3. assalamualaikum fiza....petua org tua2 tu...:)

    ReplyDelete
  4. @Mas Zull ~ Waalaikumussalam Mas Zull. Betul tu! petua org tua2. Petua org tua2 pun patut kita cuba.

    ReplyDelete
  5. done singgah n follow d sini.. sudi2 lea follow mine back yea.. =) tQ.. senyum selalu.. =)

    http://tengkubutang.blogspot.com/

    ReplyDelete
  6. berkesan ekk fiza.boleh cuba praktikkan.lgpun ubat selsema ni semua sebenarnya hanya mengurangkan bukan menyembuhkan

    ReplyDelete
  7. @Puan Kutu ~ Ha'ah Muni.Alhamdulillah, lepas 4 hari selsema Alia pun sembuh. Tak sangka pulak berkesan... Hingus pun hilang.

    Fiza saja jer try hari tu pas google. Risau gak tgk Alia masih selsema wpun slps makan ubat.

    ReplyDelete