Back to Top

01 November 2012

6 Biji Seminggu...



Hola 

Aku baru tahu...

6 Biji Seminggu...

Adalah jumlah telur yang dicadangkan untuk diambil oleh Yayasan Jantung Australia sebagai diet yang sihat. Alasannya adalah kerana seperti mana sumber protien yang lain, telur memberikan rasa kenyang yang lebih lama. Selain itu, ia dikatakan tidak memberi kesan terhadap paras kolestrol dalam badan kita.

Hurmmm... Tapi, kalau Fiza, Fiza rasa lebih kot telur yang Fiza makan sebab suka sesangat makan telur. Sik penah lejuk ( tak pernah jemu ) makan telur dari kecik sampaila ke tua ni haaa...

Pastu pulak... Fiza pun baru tau...

14 Oktober adalah hari telur sedunia. Hohoho... Nampak sangat malas membaca. Tapi Fiza sesangat bersyukur tau... Sebab blog lah Fiza semakin rajin membaca.

Alhamdulillah!

Sharing is Caring 

Nota Kaki : Info ni Fiza baca dari majalah iSIHAT.


10 comments:

  1. ada jgak eh kak hari telur sedunia..hihi

    ReplyDelete
  2. @aniswany... Ha'ah Anis, akak pun baru tau. Info ni akak dapat dari majalah iSIHAT :)

    ReplyDelete
  3. Telur half boiled is sedap..hehe

    ReplyDelete
  4. @ishy77Assalamualaikum ishy77. Thanks yer kerana sudi singgah dan follow blog saya. Selamat berkenalan.

    Yup! samalah kita, Fiza pun suka telur half boiled. Yummmy!

    Keep in touch dear :)

    ReplyDelete
  5. owh...sy pun baru tahu 14okt tu hari telur sedunia..

    ReplyDelete
  6. salam,

    meaning kalau sehari makan telur sebijik kira okay lagi laa ek..hehehe

    Regards,
    -Strider-

    ReplyDelete
  7. telur pon ada hari gak ke? hari ayam sedunia ada x?

    ReplyDelete
  8. @Azlan StriderHa'ah... Thanks yer kerana sudi singgah di blog saya :)

    ReplyDelete
  9. @Fendy... Tu lah! Fiza pun baru tau gak. Hari ayam? Maybe nanti ada kot yang bakal mencipta hari ayam sedunia. Tak mustahilkan. Hehe...

    ReplyDelete