Hola   ♥ Sumber gambar adalah daripada  merdeka.com Itulah bahayanya durian kalau...  Entri semalam yang dah basi... Hehe. Lagi c...



Hola 

Sumber gambar adalah daripada merdeka.com

Itulah bahayanya durian kalau... Entri semalam yang dah basi... Hehe.

Lagi cerita mengenai durian... 

Sepertimana yang kita ketahui, bulan November dan Disember adalah musim buah-buahan dan buah durian sememangnya terkenal menjadi pilihan ramai tak kira tua atau muda, besar atau kecik. 

Tapi... Ada gak orang tak suka makan durian. Jangankan makan... Cium bau pun tak nak. 

Macam mana pulak dengan ibu mengandung, boleh ke makan buah durian? Itulah salah satu persoalan yang diajukan di laman Facebook "Hospital Bersalin" yang membuatkan aku ingin berkongsi pendapat mengenainya...

Hurmmm... Kalau aku, time mengandungkan Alia dulu memang makan buah durian. Lagipun, takde pulak doktor melarang makan buah durian. Buahkan... Hehe. Time mengandung... Aku langsung tak leh nak membendung nafsu nak makan... Asyik nak makan jer kerjanya mak buyong.

Tapi kan... Kalau buah durian, aku tak berani nak makan banyak sangat. Buah durian kan panas... Orang tua-tua cakap, nanti baby kat dalam perut kepanasan kalau makan banyak sangat buah durian. Betul atau tidak... والله أعلم. 


Then... Aku ada gak terbaca satu artikel yang dihasilkan oleh Dr. Patrick Chia untuk menjawab soalan....


Adakah selamat apabila makan durian semasa kehamilan?
Ternyata pendapat beliau juga menyatakan bahawa tiada larangan bagi ibu yang mengandung untuk memakan buah durian kerana belum terdapat sebarang penyelidikan dan kajian mengenai keselamatan ibu mengandung yang memakan buah durian.

Namun... 

Ibu yang mengandung hendaklah makan durian dalam kuantiti yang sedikit. Kenapa pulak? Sebab buah durian mengandungi banyak gula dan karbohidrat. Hehe... Ini peringatan penting untuk ibu yang ada diabetis semasa kehamilan. Bahaya ooo... Kang tak pasal-pasal kandungan gula dalam darah naik mendadak.

Tapi... Kalau still was-was nak makan. Baik jangan makan. 

Kalau aku, kalau was-was tentang suatu perkara tu. Nak makan atau tidak. Memang aku tak makan dah. Tak tau kenapa....

Kesimpulannya... Ibu mengandung boleh jer makan buah durian, tapi biarlah berpada-pada. Sesungguhnya bersederhana itu adalah amalan mulia di sisi Allah. 

والله أعلم. 


Nota Kali
Korang ada tak pengalaman seperti ini? Makan tak buah durian time mengandung?...


Hola   ♥ Tak tau nak ping blog di mana? Sekali lagi Fiza ingin kongsikan senarai tempat untuk promosikan blog kita. Kalau entri sebel...




Hola 

Tak tau nak ping blog di mana?
Sekali lagi Fiza ingin kongsikan senarai tempat untuk promosikan blog kita. Kalau entri sebelum ni, Fiza shared tentang "76 Tempat ping entri di Facebook", kali ini Fiza ingin kongsikan lagi 24 tempat ping blog yang boleh kita gunakan. 

  1. I Follow You, You Follow Me (Blogger)
  2. Lovely Bloggers!
  3. unTok bLoggEr sahAja
  4. Perkumpulan Blogger2 Tegar
  5. Blogger Sana Sini
  6. Royal Blogger
  7. Kelab Blogger Syoknya Download
  8. Kaki Blogger : We wrote. We Share.
  9. Buddies of Twitter & Blogger :)
  10. Facebook Bloggerz Community of Malaysia (FBCM)
  11. gEng-gEng Blogger
  12. Blogger Ping
  13. CUTE and TOP blogger
  14. Dunia Blogger
  15. Topik menarik blogger diBLOG
  16. Blogger maniac
  17. Blogger @ facebook
  18. Blogger
  19. Blogger A to F
  20. Blogger Chat
  21. BLOGGER COMMUNITY™
  22. RUANGAN SEMBANG THE FACEBLOG
  23. Kawan Blogger
  24. Young Blogger

Mean, kita sekarang dah ada 100 tempat untuk pingkan blog... Haishh! Banyak tu. Kalau nak... Klik pada setiap senarai di atas ok! untuk pergi ke laman yang dimaksudkan. 

Sharing is caring 



Hola   ♥ Mata aku langsung tak boleh nak lelap selepas menyusukan Alia. Tetiba teringat yang aku tak tonton pun cerita cinta itu mi...



Hola 

Mata aku langsung tak boleh nak lelap selepas menyusukan Alia. Tetiba teringat yang aku tak tonton pun cerita cinta itu milikku untuk episod 11 dan 12

So, apa lagi google lah jawabnya. Ternyata, semakin hari semakin banyak konflik yang bertembung dalam family Rania.

Tak nak ulas panjang lebar, baik layan sendiri lagi syiokkkkk... Hehe.




Episod 11 oleh kepalabergetar
 



Episod 12 oleh kepalabergetar


So, How?



Hola   ♥ Jom join segmen best ini. Kalau nak klik banner ok! Bestttttttttttttttttt.... Siap dapat topup lagi... Bagi yang bertua...



Hola 

Jom join segmen best ini. Kalau nak klik banner ok! Bestttttttttttttttttt....



Siap dapat topup lagi... Bagi yang bertuah lah... Hehe.

Hola   ♥ Semalam, aku terbaca tentang artikel di harian metro pasal " Bayi maut ditimpa durian ". Ternyata andaianku mengena...



Hola 


Semalam, aku terbaca tentang artikel di harian metro pasal "Bayi maut ditimpa durian". Ternyata andaianku mengenai perkara itu berlaku disebabkan oleh perasaan excited menunggu buah durian jatuh sambil mendukung anak... Rupanya tidak.


Rupanya... Menurut artikel di kosmo yang bertajuk "Maut ditimpa 2 Kilogram", bayi yang berusia sebulan itu meninggal disebabkan oleh buah durian yang luruh berdekatan dengan ampaian rumah mereka.

Rupanya, ibu kepada bayi tersebut sedang mengangkat kain di ampaian sambil mendukung bayi tersebut dan tanpa diduga, buah durian bersebelahan ampaian tersebut jatuh menimpa kepala bayi dan tangan sebelah kiri ibu tersebut. Akhirnya, bayi tersebut tidak sedarkan diri dan dikejarkan ke hospital.

Itulah bahayanya durian kalau ditanam berhampiran dengan rumah. Nak-nak fizikal durian yang berduri-duri, mak aiii... Parah dibuatnya kalau jatuh menimpa kepala. 

Bukan buah durian jer, buah lain pun turut sama macam buah kelapa. Sebab tu, kat tepi rumah aku di kampung dah takde pokok kelapa lagi dah... Yang ada buah mangga jelah. Semuanya habis ditebang. Bukan apa, takut perkara yang tidak diingini berlaku. Tengok jelah apa yang berlaku kepada adik Muhd. Yusuf Bin Zainal Abedin... Akhirnya meninggal dunia dek kerana ditimpa buah durian seberat 2kg. Sian kan...

Salam takziah buat mereka sekeluarga...

Nota Kaki : Sumber gambar adalah daripada noormalashahar.blogspot.com



Hola   ♥ Sepanjang bulan ni... Sana-sini bercakap pasal buah durian... Durian crepe lah dan tak kurang juga pasal durian runtuh. Pende...



Hola 

Sepanjang bulan ni... Sana-sini bercakap pasal buah durian... Durian crepe lah dan tak kurang juga pasal durian runtuh. Pendek kata semuanya bercerita pasal raja segala buah.

Tapi... Sian! kenapa ini boleh terjadi?

PULAU PINANG: Seorang bayi berusia sebulan maut ditimpa durian ketika didukung ibunya dalam kejadian di Kampung Badak Mati, Sungai Bakap, petang semalam.-Artikel daripada myMetro 28/11/2012 dengan artikel bertajuk "Bayi Maut ditimpa durian".

 Maybe ibunya terlampau excited menunggu buah durian jatuh kot dan lupa anak yang didukung... Tapi mustahillah... Mesti perasan punya...

Apa kes?



Hola   ♥ Kekadang dalam menyelesaikan sesuatu permasalahan kita sering memikirkan cara untuk mengatasinya. Ambik senanglah yer... Sebaga...



Hola 
Kekadang dalam menyelesaikan sesuatu permasalahan kita sering memikirkan cara untuk mengatasinya. Ambik senanglah yer... Sebagai contoh dalam proses hendak menguruskan badan. Macam-macam produk kita beli. Betul tak?

Sanggup wooo habiskan gaji sebulan yang kita dapat...

Sebaliknya, pernah ke tidak kita fikirkan tentang tabiat kita seharian. Kalau nak tau itulah penyumbang kepada permasalahan yang kita hadapi. Bagaimana?

Caranya sebagai contohlah yer... Kita langsung tak kisah pun pasal kandungan nutrisi yang terdapat dalam makanan kita. Tak tengok pun kat label... Rendah lemak ke... Tinggi lemak ke, semua main bantai jer. Janji nafsu makan dipenuhi. Ada aku kisah...

Sumber gambar adalah daripada dailysylvia.com 28/11/2012

Bagi Fiza lah kan... Ada betul nyer apa yang diperkatakan di artikel  [ Periksa Label makanan boleh kurus ]. Dengan memeriksa label yang terdapat pada makanan, sudah pasti kita dapat mengawal nutrisi yang kita ambik dalam pemakanan seharian kita. Taklah main bantai jer... Yelah! Kat label makanan, semuanya dah tersedia jumlah hidangan dan nilai setiap nutrisi... Tinggal kita nak pilih jer. 

Senang jer kan... Amalkan budaya rajin melihat label pada produk, nescaya ia dapat membantu kita mengurangkan berat badan, walaupun mungkin ada yang beranggapan cara ini hanya menyusahkan ataupun buang masa jer. Right!

Tapi bagi yang ada duit lebih, boleh juga menggunakan kaedah [ Pakai Premium Beautiful ]. Tapi, kalau sayang dengan duit cara [ Berubah dalam pelbagai amalan ] pun ok jugak... 

Banyak sebenarnya cara untuk kurangkan berat badan. Janji kita rajin cari kat google dan praktikkan. Ada yang perlukan duit, ada yang tidak... Bagi yang malas bersenam pun ada caranya. Macam [ Bakar kalori tanpa bersenam ] dan [ Amalan minum 5 jenis minuman ].

Kesimpulannya, untuk memperbaiki mutu kehidupan kita... Kita hendaklah sentiasa mencari jalan menuju ke arah kebaikan. Jadikan hari ini lebih baik daripada hari semalam. Andainya kita merasakan semalam lebih baik daripada hari ini... Maka, tergolonglah kita dalam golongan orang-orang yang rugi.

Semoga info ini memberi manfaat kepada semua :)

Thanks yer pada  yang sudi baca entri ini...

Nota Kaki : Fiza kalau nak cepat, kekadang takdenye nak baca label bagai. Hehe... Main rembat jer.



Hola   ♥ Sabtu lepas , disebabkan ada masa terluang aku join segmen INI ... Memang hebat blogger ni. Ramai tuuu... Blogger join seg...



Hola 


Sabtu lepas, disebabkan ada masa terluang aku join segmen INI... Memang hebat blogger ni. Ramai tuuu... Blogger join segmen dia. Senarai peserta segmen pun dah keluar dan ini adalah senarainya. Untuk memudahkan aku blogwalking bila ada masa... Aku senaraikan balik di blog aku... 

Group 1 : Done!
1. http://najihah90.blogspot.com/2012/11/segmen-bw-cuti-cuti-by-emas-putih.html
2. http://bee-shawal.blogspot.com/2012/11/segmen-bw-cuti-cuti-by-emas-putih.html
3. http://comey-comeyblog.blogspot.com/2012/11/segmen-bw-cuti-cuti-by-emas-putih.html
4. http://syazwiyah93.blogspot.com/2012/11/segmen-bw-cuti-cuti-by-emas-putih.html
5. http://lynamohd.blogspot.com/2012/11/segmen-bw-cuti-cuti-by-emas-putih.html
6. http://www.myadyna.com/2012/11/segmen-bw-cuti-cuti-by-emas-putih.html
7. http://www.aynoranur.com/2012/11/segmen-bw-cuti-cuti-by-emas-putih.html
8. http://nostra-fabula.blogspot.com/2012/11/segmen-bw-cuti-cuti-by-emas-putih.html
9. http://akusukaduapuluhsatu.blogspot.com/2012/11/segmen-bw-cuti-cuti-by-emas-putih.html
10. http://doktorsihat.blogspot.com/2012/11/segmen-bw-cuti-cuti-by-emas-putih.html


Group 2 : Done!
1. http://www.erazfadli.com/2012/11/segmen-bw-cuti-cuti-by-emas-putih.html
2. http://lifearesoawesome.blogspot.com/2012/11/segmen-bw-cuti-cuti-by-emas-putih.html
3. http://abcforfriendship.blogspot.com/2012/11/segmen-blogwalking-cuti-cuti-by-emas.html
4. http://nakahime.blogspot.com/2012/11/segmen-bw-cuti-cuti-by-emas-putih.html
5. http://awanasrul.blogspot.com/2012/11/segmen-bw-cuti-cuti-by-emas-putih.html
6. http://zamani84.blogspot.com/2012/11/segmen-bw-cuti-cuti-by-emas-putih.html
7. http://doodlemerah92.blogspot.com/2012/11/segmen-bw-cuti-cuti-by-emas-putih.html
8. http://www.fatindiana.com/2012/11/segmen-bw-cuti-cuti-by-emas-putih.html
9. http://sibodohjangankacau.blogspot.com/2012/11/segmen-bw-cuti-cuti-by-emas-putih.html
10. http://diarionlinenurul.blogspot.com/2012/11/segmenbw-cuti-cuti-by-emas-putih.html


Group 3 : Done!
1. http://ehfarahin.blogspot.com/2012/11/segmen-bw-cuti-cuti-by-emas-putih.html
2. http://nienasofea.blogspot.com/2012/11/segmen-bw-cuti-cuti-by-emas-putih.html
3. http://hananhadila.blogspot.com/2012/11/segmen-bw-cuti-cuti-by-emas-putih.html
4. http://ramaramacomel87.blogspot.com/2012/11/segmen-bw-cuti-cuti-by-emas-putih.html
5. http://sayasukamakanbiskut.blogspot.com/2012/11/segmen-bw-cuti-cuti-by-emas-putih.html
6. http://geeazielove4eva.blogspot.com/2012/11/segmen-bw-cuti-cuti-by-emas-putih.html
7. http://nuraliazainalabidin.blogspot.com/2012/11/segmen-bw-cuti-cuti-by-emas-putih.html
8. http://superaofficalbloggie.blogspot.com/2012/11/segmen-bw-cuti-cuti-by-emas-putih.html
9. http://engkumuzahadin.blogspot.com/2012/11/segmen-bw-cuti-cuti-by-emas-putih.html
10. http://bilajarimenaipkekunci.blogspot.com/2012/11/segmenbw-cuti-cuti-by-emasputih.html


Group 4 : Done!
1. http://www.mohdnoorshawal.com/2012/11/segmen-bw-cuti-cuti-by-emas-putih.html
2. http://shazreena-reena.blogspot.com/2012/11/segmen-bw-cuti-cuti-by-emas-putih.html
3. http://lenaliya.blogspot.com/2012/11/segmen-bw-cuti-cuti-by-emas-putih.html
4. http://belognanabyte.blogspot.com/2012/11/segmen-bw-cuti-cuti-by-emas-putih.html
5. http://muhammadshahril97.blogspot.com/2012/11/segmen-bw-cuti-cuti-by-emas-putih.html
6. http://rafflikes.blogspot.com/2012/11/segmen-bw-cuti-cuti-by-emas-putih.html
7. http://www.linazlina.com/2012/11/segmen-bw-cuti-cuti-by-emas-putih.html
8. http://eyoykhairulanam.blogspot.com/2012/11/segmen-bw-cuti-cuti-by-emas-putih.html
9. http://fafazukri.blogspot.com/2012/11/segmen-bw-cuti-cuti-by-emas-putih.html
10. http://ainahisham.blogspot.com/2012/11/segmen-bw-cuti-cuti-by-emas-putih.html


Group 5 : Done!
1. http://mohamadizudin23.blogspot.com/2012/11/segmen-bw-cuti-cuti-by-emas-putih.html
2. http://yanpunyacerita.blogspot.com/2012/11/segmen-bw-cuti-cuti-by-emas-putih.html
3. http://good-night-little-star.blogspot.com/2012/11/segmen-bw-cuti-cuti-by-emas-putih.html
4. http://www.khairul-zamri.com/2012/11/segmen-bw-cuti-cuti-by-emas-putih.html
5. http://www.mialiana.com/2012/11/segmen-bw-cuti-cuti-by-emas-putih.html
6. http://nanasajerr.blogspot.com/2012/11/segmen-bw-cuti-cuti-by-emas-putih.html
7. http://kelip-kelipancontest.blogspot.com/2012/11/segmen-bw-cuti-cuti-by-emas-putih.html
8. http://pinkylady687.blogspot.com/2012/11/segmen-bw-cuti-cuti-by-emas-putih.html
9. http://schaazman.blogspot.com/2012/11/segmen-bw-cuti-cuti-by-emas-putih.html
10. http://maisarahmyblog.blogspot.com/2012/11/segmen-bw-cuti-cuti-by-emas-putih.html


Group 6 : Done!
1. http://farinafaizal.blogspot.com/2012/11/segmen-bw-cuti-cuti-by-emas-putih.html
2. http://yusmieyelska.blogspot.com/2012/11/segmen-bw-cuti-cuti-by-emas-putih.html
3. http://aminahazam.blogspot.com/2012/11/segmen-bw-cuti-cuti-by-emas-putih.html
4. http://iddreams-reams.blogspot.com/2012/11/segmen-bw-cuti-cuti-by-emas-putih.html
5. http://amyfatehahabdkarim.blogspot.com/2012/11/segmen-bw-cuti-cuti-by-emas-putih.html
6. http://www.duniashida.com/2012/11/segmen-bw-cuti-cuti-by-emas-putih.html
7. http://sunnyxandra.blogspot.com/2012/11/segmen-bw-cuti-cuti-by-emas-putih.html
8. http://hanyadihatiku.blogspot.com/2012/11/segmen-bw-cuti-cuti-by-emas-putih.html
9. http://ciffahmimalomuchacha.blogspot.com/2012/11/segmen-bw-cuti-cuti-by-emas-putih.html
10. http://whatever97secret.blogspot.com/2012/11/segmen-bw-cuti-cuti-by-emas-putih.html


Group 7 : Done!
1. http://littlesunshiners.blogspot.com/2012/11/segmen-bw-cutu-cuti-by-emas-putih.html
2. http://tunzhotspot.blogspot.com/2012/11/segmen-bw-cuti-cuti-by-emas-putih.html
3. http://www.aimisyahirah.com/2012/11/segmen-bw-cuti-cuti-by-emas-putih.html
4. http://biarlahkalamberbicara.blogspot.com/2012/11/segmen-bw-cuti-cuti-by-emas-putih.html
5. http://teenagersareawesome.blogspot.com/2012/11/segmen-bw-cuti-cuti-by-emas-putih.html
6. http://leyacasandra.blogspot.com/2012/11/segmen-bw-cuti-cuti-by-emas-putih.html
7. http://violetulip93.blogspot.com/2012/11/segmen-bw-cuti-cuti-by-emas-putih.html
8. http://nurfaezahabdullah1712.blogspot.com/2012/11/segmen-bw-cuti-cuti-by-emas-putih.html
9. http://arnissastory.blogspot.com/2012/11/segmen-bw-cuti-cuti-by-emas-putih.html
10. http://nurhanim-ehier.blogspot.com/2012/11/segmen-bw-cuti-cuti-by-emas-putih.html


Group 8 : Done!
1. http://merepekgila.blogspot.com/2012/11/segmen-bw-cuti-cuti-by-emas-putih.html
2. http://medical-chenta.blogspot.com/2012/11/segmen-bw-cuti-cuti-by-emas-putih.html
3. http://mulan-sahbanu.blogspot.com/2012/11/segmen-bw-cuti-cuti-by-emas-putih.html
4. http://misz-aa.blogspot.com/2012/11/segmen-bw-cuti-cuti-by-emas-putih.html
5. http://nazlyizan.blogspot.com/2012/11/segmen-bw-cuti-cuti-by-emas-putih.html
6. http://hairuliza-anakku.blogspot.com/2012/11/segmen-bw-cuti-cuti-by-emas-putih.html
7. http://pengawasbanyakcakap.blogspot.com/2012/11/segmen-bw-cuti-cuti-by-emas-putih.html
8. http://cik-tias-pastel.blogspot.com/2012/11/segmen-bw-cuti-cuti-by-emas-putih.html
9. http://aishahamirahim.blogspot.com/2012/11/segmen-bw-cuti-cuti-by-emas-putih.html
10. http://ohthrillers.blogspot.com/2012/11/segmen-bw-cuti-cuti-by-emas-putih.html


Group 9 : Done!
1. http://sweethoneyzz.blogspot.com/2012/11/segmen-bw-cuti-cuti-by-emas-putih.html
2. http://hanimsain-delimaari.blogspot.com/2012/11/segmen-bw-cuti-cuti-by-emas-putih.html
3. http://farakita.blogspot.com/2012/11/segmen-bw-cuti-cuti-by-emas-putih.html
4. http://dilakhir94.blogspot.com/2012/11/segmen-bw-cuti-cuti-by-emas-putih.html
5. http://afiqahadzan.blogspot.com/2012/11/segmen-bw-cuti-cuti-by-emas-putih.html
6. http://shespinklover.blogspot.com/2012/11/segmen-bw-cuti-cuti-by-emas-putih.html
7. http://shila-luvmyfamily.blogspot.com/2012/11/segmen-bw-cuti-cuti-by-emas-putih.html
8. http://nurulqhisteena2010.blogspot.sg/2012/11/segmen-bw-cuti-cuti-by-emas-putih.html
9. http://naz-only-you.blogspot.com/2012/11/segmen-bw-cuti-cuti-by-emas-putih.html
10. http://storyofalliahsukeri.blogspot.com/2012/11/segmen-bw-cuti-cuti-by-emas-putih.html


Group 10 : Done!
1. http://mikkofallenangel.blogspot.com/2012/11/segmen-bw-cuti-cuti-by-emas-putih.html
2. http://sogoodyetsobad.blogspot.com/2012/11/segmen-bw-cuti-cuti-by-emas-putih.html
3. http://celotehsiaieen.blogspot.com/2012/11/segmen-bw-cuti-cuti-by-emas-putih.html
4. http://zaidatulaznishamsuddin.blogspot.com/2012/11/segmen-bw-cuti-cuti-by-emas-putih.html
5. http://ainpunyeceritalah.blogspot.com/2012/11/segmen-bw-cuti-cuti-by-emas-putih.html
6. http://ayuinsyirah.blogspot.com/2012/11/segmen-bw-cuti-cuti-by-emas-putih.html
7. http://sicomotizati.blogspot.com/2012/11/segmen-bw-cuti-cuti-by-emas-putih.html
8. http://maszull.blogspot.com/2012/11/segmen-bw-cuti-cuti-by-emas-putih.html
9. http://anisa-mylife.blogspot.com/2012/11/segmen-bw-cuti-cuti-by-emas-putih-blog.html
10. http://www.miramashimaaru.com/2012/11/segmen-bw-cuti-cuti-by-emas-putih.html


Group 11 Done!
1. http://macammacamcite.blogspot.com/2012/11/segmen-bw-cuti-cuti-by-emas-putih.html
2. http://rightnot.blogspot.com/2012/11/segmen-bw-cuti-cuti-by-emas-putih.html
3. http://sayaabel.blogspot.com/2012/11/segmen-bw-cuti-cuti-by-emas-putih.html
4. http://annurgiveaway.blogspot.com/2012/11/segmen-bw-cuti-cuti-by-emas-putih.html
5. http://rosepurple92.blogspot.com/2012/11/segmen-bw-cuti-cuti-by-emas-putih.html
6. http://aanayid.blogspot.com/2012/11/segmen-bw-cuti-cuti-by-emas-putih.html
7. http://khairunnisa3020.blogspot.com/2012/11/segmen-bw-cuti-cuti-by-emas-putih.html
8. http://kisahsinenot22.blogspot.com/2012/11/segmen-bw-cuti-cuti-by-emas-putih.html
9. http://sayasayang-sayangsaya.blogspot.com/2012/11/segmen-bw-cuti-cuti-by-emas-putih.html
10. http://rahasiabelogaku.blogspot.com/2012/11/segment-time-segmen-bw-cuti-cuti-by.html


Group 12 Done!
1. http://www.azri.my/2012/11/segmen-emas-putih.html
2. http://amad-jalanan.blogspot.com/2012/11/segmen-bw-cuti-cuti-by-emas-putih.html
3. http://www.qaleshyaumairah.com/2012/11/segmen-bw-cuti-cuti-by-emas-putih.html
4. http://amyfendi.blogspot.com/2012/11/segmen-bw-cuti-cuti-by-emas-putih.html
5. http://zatidiaryy.blogspot.com/2012/11/segmen-bw-cuti-cuti-by-emas-putih.html
6. http://nabilamedan-taipmenaip.blogspot.com/2012/11/segmen-bw-cuti-cuti-by-emas-putih.html
7. http://kurusstory.blogspot.com/2012/11/segmen-bw-cuti-cuti-by-emas-putih.html
8. http://gentlegirlcomot.blogspot.com/2012/11/segmen-cw-cuti-cuti-by-emasputih.html
9. http://jayjayz-mint.blogspot.com/2012/11/segmen-bw-cuti-cuti-by-emas-putih.html
10. http://gurlz-elm0.blogspot.com/2012/11/segmen-bw-cuti-cuti-by-emas-putih.html


Group 13 Done!
1. http://www.syuhadasalleh.my/2012/11/segmen-bw-cuti-cuti-by-emas-putih.html
2. http://bellaamiey.blogspot.com/2012/11/segmen-bw-cuti-cuti-by-emas-putih.html
3. http://www.fizgraphic.com/2012/11/segmen-bw-cuti-cuti-by-emas-putih.html
4. http://natiqahibrahim.blogspot.com/2012/11/segmen-bw-cuti-cuti-by-emas-putih.html
5. http://mawarmialah92.blogspot.com/2012/11/segmen-bw-cuti-cuti-by-emas-putih.html
6. http://anakemakdanayahh.blogspot.com/2012/11/segmen-bw-cuti-cuti-by-emas-putih.html
7. http://mujadafewa.blogspot.com/2012/11/segmen-bw-cuti-cuti-by-emas-putih.html
8. http://dewisyifaindehouse.blogspot.com/2012/11/segmen-bw-cuti-cuti-by-emas-putih.html
9. http://myzamichiko.blogspot.com/2012/11/segmen-bw-cuti-cuti-by-emas-putih.html
10. http://ainrisya.blogspot.com/2012/11/segmen-bw-cuti-cuti-by-emas-putih.html


Group 14 Done!
1. http://mireeyah.blogspot.com/2012/11/segmen-bw-cuti-cuti.html
2. http://kupukupucome.blogspot.com/2012/11/segmen-bw-cuti-cuti-by-emas-putih.html
3. http://sayaeesya.blogspot.com/2012/11/segmen-bw-cuti-cuti-by-emas-putih.html
4. http://diarikuwaniesyazwani.blogspot.com/2012/11/segmen-bw-cuti-cuti-by-emas-putih.html
5. http://warnawarnisaedah.blogspot.com/2012/11/segmen-bw-cuti-cuti-by-emas-putih.html
6. http://salmieazuewa.blogspot.com/2012/11/segmen-bw-cuti-cuti-by-emas-putih.html
7. http://izzam4eva.blogspot.com/2012/11/segmen-bw-cuti-cuti-by-emas-putih.html
8. http://arjunapopkorn.blogspot.com/2012/11/segmen-bw-cuti-cuti-by-emas-putih.html
9. http://mielalula.blogspot.com/2012/11/segmen-bw-cuti-cuti-by-emas-putih.html
10. http://rienna-mishcandy.blogspot.com/2012/11/segmen-bw-cuti-cuti-by-emas-putih.html


Group 15 Done!
1. http://choclatestrawberrycadburry.blogspot.com/2012/11/segmen-bw-cuti-cuti-by-emas-putih.html
2. http://cahayasyurga91.blogspot.com/2012/11/segmen-bw-cuti-cuti-by-emas-putih.html
3. http://bebeh-ocha.blogspot.com/2012/11/segmen-bw-cuti-cuti-by-emas-putih.html
4. http://ceritasinia.blogspot.com/2012/11/segmen-bw-cuti-cuti-by-emas-putih.html
5. http//kitekenasenyumwalausedih.blogspot.com/2012/11/segmen-bw-cuti-cuti-by-emas-putih.html
6. http://www.jajasutera.com/2012/11/segmen-bw-cuti-cuti-by-emas-putih.html
7. http://letterlforlife.blogspot.com/2012/11/segmen-bw-cuti-cuti-by-emas-putih.html
8. http://nurulnadhirahnorsalim.blogspot.com/2012/11/segmen-bw-cuti-cuti-by-emas-putih.html
9. http://haryzkhairuddin.blogspot.com/2012/11/segmen-bw-cuti-cuti-by-emas-putih.html
10. http://taufikmaria.blogspot.com/2012/11/segmen-bw-cuti-cuti-by-emas-putih.html


Group 16 Done!
1. http://boxspacegurlz.blogspot.com/2012/11/segmen-bw-cuti-cuti-by-emas-putih.html
2. http://cyntaaabadies7296.blogspot.com/2012/11/segmen-bw-cuti-cuti-by-emas-putih.html
3. http://mrssenget89.blogspot.com/2012/11/segmen-bw-cuti-cuti-by-emas-putih.html
4. http://sunnyxandra.blogspot.com/2012/11/segmen-bw-cuti-cuti-by-emas-putih_20.html
5. http://azfareeza.blogspot.com/2012/11/segmen-bw-cuti-cuti-by-emas-putih.html
6. http://cikecute.blogspot.com/2012/11/segmen-bw-cuti-cuti-by-emas-putih.html
7. http://norkebahagiaan.blogspot.com/2012/11/segmen-bw-cuti-cuti-by-emas-putih.html
8. http://nurizzatienadia.blogspot.com/2012/11/segmen-bw-cuti-cuti-by-emas-putih.html
9. http://myspaceofthoughts.blogspot.com/2012/11/segmen-bw-cuti-cuti-by-emas-putih.html
10. http://nurfara-hani.blogspot.com/2012/11/segmen-bw-cuti-cuti-by-emas-putih.html


Group 17
1. http://jeritpekik.blogspot.com/2012/11/segmen-bw-cuti-cuti-by-emas-putih.html
2. http://yasmyientzahraa.blogspot.com/2012/11/segmen-bw-cuti-cuti-by-emas-putih.html
3. http://wardatulfirdaus.blogspot.com/2012/11/segmen-bw-cuti-cuti-by-emas-putih.html
4. http://nisahhh.blogspot.com/2012/11/segmen-bw-cuti-cuti-by-emas-putih.html
5. http://nasrizfardisza.blogspot.com/2012/11/segmen-bw-cuti-cuti-by-emas-putih.html
6. http://sarahpynazainurin.blogspot.com/2012/11/segmen-bw-cuti-cuti-by-emas-putih.html
7. http://aidadamiastory.blogspot.com/2012/11/segmen-bw-cuti-cuti-by-emas-putih.html
8. http://www.hazwanhairy.com/2012/11/segmen-bw-cuti-cuti-by-emas-puteh.html
9. http://www.zuhairifirdaus.com/2012/11/segmen-bw-cuti-cuti-by-emas-putih.html
10. http://lollipopofficial.blogspot.com/2012/11/segmen-bw-cuti-cuti-by-emas-putih.html


Group 18
1. http://kamusayepunyer.blogspot.com/2012/11/segmen-bw-cuti-cuti-by-emas-putih.html
2. http://vaneelea.blogspot.com/2012/11/segmen-bw-cuti-cuti-by-emas-putih.html
3. http://fizalinolie-buahhatiku.blogspot.com/2012/11/segmen-bw-cuti-cuti-by-emas-putih.html
4. http://missrochelle1999.blogspot.com/2012/11/segmen-bw-cuti-cuti-by-emas-putih.html
5. http://cikfafasweet98.blogspot.com/2012/11/segmen-bw-cuti-cuti-by-emas-putih.html
6. http://zura-merrygoround.blogspot.com/2012/11/segmen-bw-cuti-cuti-by-emas-putih.html
7. http://wonderfullife911.blogspot.com/2012/11/segmen-bw-cuti-cuti-by-emas-putih.html
8. http://www.diarisifroggie.com/2012/11/segmen-bw-cuti-cuti-by-emas-putih.html
9. http://mybeautifulrainbowlife.blogspot.com/2012/11/segmen-bw-cuti-cuti-by-emas-putih.html
10. http://iera-emilly.blogspot.com/2012/11/segmen-bw-cuti-cuti-by-emas-putih.html


Group 19
1. http://opzzpinky.blogspot.com/2012/11/segmen-bw-cuti-cuti-by-emas-putih.html
2. http://ibuberbicara.blogspot.com/2012/11/segmen-bw-cuti-cuti-by-emas-putih.html
3. http://www.azhafizah.com/2012/11/segmen-bw-cuti-cuti-by-emas-putih.html
4. http://gucciey.blogspot.com/2012/11/segmen-bw-cuti-cuti-by-emas-putih.html
5. http://cikmieraa.blogspot.com/2012/11/segmen-bw-cuti-cuti-by-emas-putih.html
6. http://nycqhy.blogspot.com/2012/11/segmen-bw-cuti-cuti-by-emas-putih.html
7. http://lovingwantie.blogspot.com/2012/11/segmen-bw-cuti-cuti-by-emas-putih.html 
8. http://eiyfacyunk.blogspot.com/2012/11/segmen-bw-cuti-cuti-by-emas-putih.html
9. http://catatansigadisloading.blogspot.com/2012/11/segmen-bw-cuti-cuti-by-emas-putih.html
10. http://amad-jalanan.blogspot.com/2012/11/segmen-bw-cuti-cuti-by-emas-putih_26.html


Group 20
1. http://kamihardsman.blogspot.com/2012/11/segmen-bw-cuti-cuti-by-emas-putih.html
2. http://jurnal-is.blogspot.com/2012/11/segmen-bw-cuti-cuti-by-emas-putih.html


Nota kaki : Jom blogwalking. Info ni Fiza dapat daripada laman http://www.kisahemasputih.com/2012/11/senarai-peserta-segmen-bw-cuti-cuti-by.html