Hola   ♥ Melimpah ruah! ... Apa yang melimpah ruah? Itulah tajuk entri daku untuk hari rabu yang hujan memanjang... Tapi bukan ...

Melimpah ruah...

/
2 Comments


Hola 

Melimpah ruah!... Apa yang melimpah ruah?

Itulah tajuk entri daku untuk hari rabu yang hujan memanjang... Tapi bukan air yang melimpah ruah dek kerana hujan yang ingin daku coretkan.

Namun, daku ingin kongsikan cara untuk mendapatkan susu badan yang banyak sampai melimpah ruah. Haha... Bahasa! Macam banyak sangat kan...
Hakikatnya, untuk mendapatkan susu yang banyak bagi Fiza lah... Ini antara amalan yang selalu Fiza praktikkan.

Pertama, Banyak minum air kosong setiap hari kalau boleh lebih daripada 8 gelas. Hehe... Alamat selalu lah pergi tandas jawab nyer. Apa pun... Demi anak apa salahnya kita korbankan masa dan tenaga kan.

Kedua, kalau boleh amalkan pemakanan sihat. Yang ni wajib... Kalau boleh, jangan skip breakfast, lunch or dinner. Ambil sayur, daging atau ikan dan buah-buahan everday.

Lastly, banyakkan berdoa pada Allah. Sesungguhnya rezeki itu datangnya dari Allah.

Alhamdulillah... Fiza tak ambik pun sebarang supplement... Until now Alia still dapat bekalan... Untuk masa depan wallahualam. Apa yang Fiza kongsikan adalah apa yang Fiza praktikkan dari dulu sampai sekarang.

Wallahualam!


ARTIKEL LAIN DI SINI

2 comments: